Regija
EKONOMSKA ŠKOLA FORMIRAT ĆE SINERGIJSKO RAZVOJNI CENTAR

Razvoj poduzetničkih vještina mladih i dugotrajno nezaposlenih
Objavljeno 13. veljače, 2020.
VUKOVAR

U vukovarskoj gradskoj vijećnici održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt "Sinergijsko razvojni centar - Ekonomska škola Vukovar (SRCE)".

Razvojna agencija Vukovar, u suradnji s gradskim ustanovama na natječaju "Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru", osigurala je nešto više od 1,43 milijuna kuna EU sredstava. Korisnik projekta je Ekonomska škola Vukovar, provodit će ga 24 mjeseca, a osnovni mu je cilj razvoj i uspostava Sinergijsko razvojnog centra koji će mladima, nezaposlenima i dugotrajno nezaposlenima omogućiti usvajanje novih poduzetničkih, transverzalnih i poslovnih znanja i vještina te ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada.

Ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović naglasila je kako godinama prate razvojni trend različitih aktivnosti, pa se rodila ideja o formiranju Sinergijsko razvojnog centra.

- Bit će to mjesto zajedništva i sinergije svih koji nastoje pridonijeti razvoju ne samo naših učenika i nastavnika, nego i šire zajednice, posebice dugotrajno nezaposlenih u Vukovaru, odnosno svih koji žele raditi na razvoju poduzetničkih vještina. Prvi je korak osnivanje samoga centra, što znači adaptaciju prostora i nabavu opreme za funkcioniranje i provedbu aktivnosti, a potom će se pristupiti konkretnoj razradi detaljnog dugoročnog plana - navela je Majstorović, pojašnjavajući kako će korisnicima omogućiti razvoj multimedijalnih i digitalnih kompetencija, razvoj financijske pismenosti, pokretanje i razvoj start-upova, no radit će i na razvoju izdavaštva te savjetovanju i mentorstvu korisnika centra.

Također je u planu i osnivanje školskog radija uz razvijanje radijskog novinarstva i medijske pismenosti učenika.

- Potrebno je nabaviti opremu za Sajam vježbeničkih tvrtki kojega naša škola održava, uz razvoj programa Praksa kod poduzetnika. Izradit ćemo novu dizajniranu web-stranicu škole i organizirati stručni posjet Gospodarskoj školi Varaždin - najavila je ravnateljica, poručujući kako poduzimaju brojne aktivnosti kako bi mladi Vukovarci što kvalitetnije pridonijeli razvoju grada i šire zajednice.

Vedrana Žilić, direktorica Razvojne agencije Vukovar, istaknula je kako povlačenjem EU sredstava za realizaciju različitih projekata žele ojačati sve institucije u gradu, poglavito obrazovne, jer su djeca budućnost Vukovara.

- Svaka je škola bila zainteresirana da se usluge u njihovoj školi unaprijede i povećaju, a Ekonomska škola Vukovar ovim će projektom upotpuniti svoju djelatnost. Usluge budućeg centra bit će usmjerene ne samo na učenike, nego i na sve zainteresirane građane i nezaposlene osobe. Poduzetništvo je grana koja se treba razvijati, tim prije što je istraživanje tržišta pokazalo kako su poduzetničke vještine ključne, pa na ovaj način krećemo od djece - navela je Žilić.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako se Vukovar još jednom može pohvaliti povlačenjem EU sredstava, izrazivši zadovoljstvo zbog postojanja učinkovite suradnje između svih sudionika.

- Nadam se da ćemo i dalje imati ovako plodonosnu suradnju na korist naše djece i mladih te u konačnici i cijeloga grada - rekao je Penava. D. Korpoš

Dragana Korpoš
1,43

milijuna kuna EU sredstava osigurano je za provedbu projekta
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike