Regija
ENERGETSKA OBNOVA OŠ A.G. MATOŠA

Projekt od 17,3 milijuna kuna, završetak u lipnju
Objavljeno 13. veljače, 2020.
VINKOVCI - Približno 60 posto posla je gotovo, želimo što kraće ometati provođenje nastave – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić nakon što je posjetio OŠ A. G. Matoša. Tamo je u punom jeku energetska obnova škole i sportske dvorane, projekt vrijedan 17,3 milijuna kuna, od čega su 10,2 milijuna nepovratna.

- Fasada je pri kraju, krovište također, postavljanje stolarije dobro napreduje, i vjerujem da će sve biti gotovo do sredine lipnja. U dvorani je postavljen novi parket, slijedi estetski dio uređenja, bojenje i izvlačenje linija, a dvorana bi trebala biti u funkciji već u travnju - kazao je ravnatelj škole Dario Dragun. Ugrađuje se i novi visokoučinkoviti sustav grijanja, rekuperator za ventilaciju dvorane, dizalica topline zrak-zrak, poboljšava učinkovitosti rasvjete.

- Potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini smanjit će se 70 posto, a emisija CO2 za gotovo dvije trećine. Osim obnove škole na Lapovcima, u tijeku i energetska obnova OŠ V. Nazora, zgrade Hrvatskog sokola i zgrade Arhiva – podsjeća direktorica VIA-e Danijela Slipčević. Dodaje kako će, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša, organizirati radionicu za građane o natječaju za energetsku obnovu kuća, koji će biti objavljen u ožujku. M. Flego
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana