Osijek
GRAD NAJAVIO PLAN

Za obračun s komarcima osiguran 3,1 mil. kuna iz proračuna
Objavljeno 13. veljače, 2020.
“Grad Osijek spreman je za obračun s komarcima već danas, odradili smo sve zakonske obveze, ugovori su potpisani, za što je proračunom osiguran 3,1 milijun kuna”, poručio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

No da bi građani bili pošteđeni leteće pošasti dodaje da je taj problem potrebno rješavati sustavno, a ne sistematski, kao što je do sada bio slučaj, pri čemu je važno da sve jedinice lokalne samouprave ispune svoje obveze, kao i da se izbjegne politizacija cijelog problema.

“Jesu li sve jedinice lokalne samouprave osigurale sredstva za tretiranje u proračunu? Jesu li svi gradonačelnici i načelnici općina donijeli godišnje programe i provedbene planove koje je predložio OBŽ? Imaju li sve jedinice lokalne samouprave potpisane ugovore za usluge tretmana komaraca? Hoće li OBŽ financirati monitoring na području svih jedinica lokalne samouprave, pri čemu treba izuzeti Grad Osijek koji već ima potpisan takav ugovor? Hoće li nadležni ZZJZ izdavati preporuke za sve jedinice lokalne samouprave te hoće li iste provesti te preporuke, prvenstveno larvicidne tretmane, koji su ključni u borbi protiv komaraca?” ključna su pitanja prema Piližoti. I.A.
Najčitanije iz rubrike