Crna kronika
ZAVADLAV JE IMAO METADON U SEBI

Trostruki ubojica bio pod utjecajem sintetičke droge
Objavljeno 12. veljače, 2020.
SPLIT - Filip Zavadlav, koji je sredinom siječnja u centru Splita iz automatske puške ubio trojicu mladića, u vrijeme ubojstva bio je pod utjecajem sintetičke droge metadon, pokazali su rezultati toksikološkog vještačenja napravljeni u MUP-ovu centru "Ivan Vučetić". Na odvjetništvu su potvrdili kako imaju informaciju o tome, ali da rezultati još nisu stigli u splitsku palaču pravde.

Nalazi krvi Filipa Zavadlava otkrili su različite supstance i metadon koji za odvikavanje od narkotika i smirivanje boli koriste ovisnici. Osim toga, nalaz je pokazao i da Zavadlav u vrijeme trostrukog ubojstva nije bio pod utjecajem alkohola.

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić medijima je rekao kako ni on još nije dobio nalaz, no da će on biti važan za daljnji tijek psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se još uvijek provodi u psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Filip Zavadlav je 11. siječnja iz automatske puške na Radunici i u Radmilovićevoj ulici s 36 metaka ubio trojicu mladića koji su se nalazili na dva motocikla.

Tom prilikom su na mjestu zločina ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), a Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo je u splitskoj bolnici. Navodni povod tog nezapamćenog trostrukog ubojstva na splitskim ulicama bila je osveta zbog iznuda, prijetnji te fizičkih napada na njegova mlađeg brata Stanislava, ali i na njega osobno.

Nakon privođenja i određivanja istražnog zatvora, prema preporuci liječnika, Zavadlav je prevezen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Početkom veljače Filipov otac i brat iskoristili su činjenicu što su kao članovi obitelji privilegirani svjedoci, pa su sucu Mlađanu Prvanu odbili dati iskaz. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NALET AUTOMOBILA

Na obilaznici kod Županje poginuo pješak

2

U ROKU OD 10 MINUTA UHVAĆEN VANDAL

Izgrebao i uništio tuđi automobil pa bježao

3

ZATEKLA GA U KRAĐI U KUĆI U VILJEVU

Napao i poprskao sprejem staricu