Sport
PONOVNO NAJBOLJI

Šesto je priznanje dokaz konstantne vrijednosti i rada
Objavljeno 12. veljače, 2020.
ŠIOK HVIDR-a Osijek u svojim redovima ima i reprezentativce koji bi mogli na POI u Tokiju

Predstojećeg vikenda odigrat će se prve utakmice Prvenstva Hrvatske u sjedećoj odbojci u ovoj godini. Zadovoljni odrađenim poslom u prethodnoj mogu biti u ŠIOK HVIDR-i Osijek, koja se ne da i drži priključak prvi vrhu poretka.

Dobri rezultati donijeli su i dodatno priznanje, u akciji Sportaš 2019. bili su tako među brojnim uglednim laureatima. Nagrada za najuspješniji sportski kolektiv osoba s posebnim potrebama, koja se dodjeljuje od 2007. godine, najčešće je završavala upravo u rukama odbojkaša s Drave.

- Bili smo laureti prve dodjele, a ovo nam je ukupno šesti put, a drugi uzastopno, da smo proglašeni za najbolji sportski kolektiv, što je doista veliko priznanje za sve nas u klubu. Veselimo se svakoj nagradi, koja je poticaj da i dalje nastavimo biti najbolji što možemo - kaže Saša Gajčić, igrač i tajnik ŠIOK HVIDR-a Osijek, koja se u svojoj povijesti, koja je duga više od dva desetljeća (24), naosvajala i trofeja. Čak 12 puta Osječani su bili državni prvaci, a imaju i jedan Kup Hrvatske u svojim vitrinama. Aduti u posljednjem izboru možda nisu bili šampionski, ali ni daleko od toga. U prvenstvu je osvojeno treće mjesto, a isti je rezultat ostvaren u Kupu.

- Jedan set nas je dijelio do druge pozicije, sami smo krivi što nismo bili odmah do Zagreba, koji dominira posljednjih godina. No glavno je da se držimo u gornjem dijelu poretka, gdje namjeravamo ostati i u sezoni koja je u tijeku - naglašava Gajčić.

Osim njega, dres HVIDR-a Osijek s ponosom nose Robert Lukačević, Vilijem Kerep, Mišo Tepšić, Zoran Ruskaj, Siniša Ćosić (kapetan), Željko Predragović, Robert Mašić, Duško Živković, Slavko Josipović, Darko Šagodić i Josip Tolić. U nastavku sezone redovi bi mogli biti dodatno osnaženi, a to znači da ni utrka za naslov nije nemoguća misija.

- Radimo na tome da nas pojača hrvatski reprezentativac, Mirko Zečević Tadić, inače član Brčkog. Pokriva poziciju tehničara, može igrati kvalitetno i libera, stoga bi njegov dolazak svakako donio i porast ambicija - smatra tajnik kluba, koji se ionako već može podičiti s dva reprezentativca u svojim redovima, koji bi čak mogli nastupiti i na Paraolimpijskim igrama.

- Kerep i Mašić već su duže vrijeme na izbornikovu popisu. Uskoro će Hrvatska put SAD-a, gdje su u ožujku kvalifikacije za Tokio. Posljednji je to krug i prigoda da prvi put naša zemlja ima i momčadskog predstavnika na Paraolimpijadi. Naravno, bilo bi to i veliko priznanje za naš klub - kaže na kraju Saša Gajčić.

Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike