Sport
IZBOR SPORTAŠA VUKOVARA ZA 2019. GODINU

Ana Crnjac i Ivan Draganić najbolji u prošloj godini
Objavljeno 12. veljače, 2020.

Ana Crnjac i Ivan Draganić najbolji su sportaši grada Vukovara u 2019. godini u izboru Zajednice sportskih udruga grada Vukovara. Na prigodnoj svečanosti nagrade su dodijeljene u pet kategorija - najbolja sportašica, najbolji sportaš, perspektivna sportašica, perspektivni sportaš i najbolja ekipa, a pobjednik svake kategorije je uz plaketu darivan i sportskom opremom u protuvrijednosti od 3000 kuna.

Dizačica utega Ana Crnjac (Klub dizača utega Vukovar) u prošloj je godini ostvarila svoje najbolje rezultate. Ana je čak 12 puta pomicala državne rekorde, a kao dio hrvatske reprezentacije osvojila je tri zlata na Mediteranskom kupu u San Marinu. Time je samo nastavila svoju uspješnu karijeru tijekom koje je u proteklih pet godina bavljenja dizanjem utega više puta osvajala titule prvakinje Hrvatske i obarala mnoge rekorde te bila stalni član Hrvatske dizačke reprezentacije.

Karatist Ivan Draganić (Karate klub Vukovar 91) nositelj je crnog pojasa, u karateu je već 13 godina te je reprezentativac Hrvatske. Svoj izbor za najboljeg sportaša zaslužio je izvrsnim rezultatima u 2019. godini među kojima su najznačajnija mnoga prva, druga i treća mjesta na prvenstvima i kupovima Hrvatske, ekipno i pojedinačno, drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu te sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu na kojemu je nastupio kao hrvatski reprezentativac.

Najperspektivnija sportašica grada Vukovara u 2019. godini je članica Gimnastičkog kluba Vukovar Monika Zovko, čiji je najznačajniji uspjeh bilo prvo mjesto na završnici Kupa Hrvatske u B programu. Za najperspektivnijeg sportaša u prošloj godini izabran je boksač Dino Mojzeš (Boksački klub Borovo), koji je osvojio drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

U 2019. godini osvojio je drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, a nastupom za Boksački klub Borovo ostvario je sve pobjede u Prvoj boksačkoj ligi. Nagradu za najbolju ekipu dobio je Ženski odbojkaški klub Enna Vukovar, koji je u sezoni 2018./2019. u Superligi zauzeo peto mjesto, a u aktualnoj sezoni nakon prvog dijela natjecanja na drugom je mjestu. Odbojkašice su se natjecale i u Kupu Hrvatske gdje su se plasirale među najbolje četiri ekipe.

Posebnu nagradu za primjeren rad i postignute rezultate dobila je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica koja je ostvarila zapažene rezultate na 8. prvenstvu Hrvatske u trčanju na krpljama i skijaškom trčanju.

Nagrade su uručili zamjenici gradonačelnika grada Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.
M. Kokaj
Nagrade za iznimne rezultate
Osim proglašenja najboljih sportaša i ekipe, u svim su kategorijama dodijeljene i posebne nagrade za iznimne rezultate u 2019. godini. U kategoriji najbolje sportašice za izniman rezultat u prošloj godini nagradu je primila Ema Pendić, članica Karate kluba Vukovar 91., a u kategoriji najboljeg sportaša istu nagradu zaslužio je Boris Polhert, rukometaš HRK-a Borovo. Josipa Zovko (Šahovski klub Vukovar 91) i Nikola Todorović (Klub dizača utega Vukovar) nagrađeni su u kategorijama perspektivnih sportaša, a ekipno je nagrađen Gimnastički klub Vukovar za zapažene rezultate kako na domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike