Sport
PORAZ HRVATSKE U17 U ŠPANJOLSKOJ

Poljaci već u prvom poluvremenu četiri puta pogodili mrežu
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Hrvatska U17 nogometna reprezentacija porazom je zaključila nastup na međunarodnom turniru u Španjolskoj. U La Mangi su bolji od izabranika Tomislava Rukavine bili Poljaci, koji su uvjerljivo slavili, sa 4:0, te tako osvojili prvo mjesto. Svi su pogodci postignuti već u prvom poluvremenu, kada su našu mrežu tresli Kwiatkowski (6), Gerbowski (12) te dva puta Wlodarczyk (20, 39). Za Hrvatsku su igrali Zadro (od 65. Kolić), Marušić, Braun (od 46. Jakopović), Kanižaj, Čubelić (od 65. Rukavina), Šaranić (od 46. Bungić), Lucić (od 40. Romac), Cvijanović (od 65. Letaj), Katić (od 65. Katinić), Šimić i Krolo (od 46. Vidović).

Hrvatskoj je ovo drugi poraz, nakon što je kolo prije izgubila od Gruzije (2:3), a u prvom je kolu pobijedila Norvešku (2:1). Poljska je osvojila prvo mjesto sa sedam bodova, druga je s četiri boda Norveška, koja je u posljednjem kolu nadvisila Gruziju sa 4:0, a Hrvatska i Gruzija osvojile su po tri boda.

Hrvatsku U17 reprezentaciju krajem ožujka (od 25. do 31.) u Izraelu čeka posljednji krug kvalifikacija za Euro u Estoniji ove godine. Osim domaćina, suparnici Hrvatskoj u Elitnoj rundi bit će još Španjolska i Švicarska, a na Euro će pobjednici osam skupina te sedam najboljih drugoplasiranih. G.R.
Najčitanije iz rubrike