Sport
VETERANSKO BADMINTONSKO PRVENSTVO

Domaćini se u Zrinjevcu naosvajali medalja
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Osječka dvorana Zrinjevac i ove je veljače bila domaćin badmintonskog Prvenstva Hrvatske za veterane.


Nastupilo je četrdesetak natjecatelja iz devet klubova, a boje domaćina BK Osijek branilo je pet natjecatelja, koji su se pokazali u odličnom izdanju. Najbolji rezultat ostvario je mješoviti par Monika Kolak/Bruno Bart postavši državni prvaci u konkurenciji iznad 45 godina. Do prvog mjesta došli su pobjedom u finalu nad zagrebačkim parom Lidija i Sandi Šaban s 2:1 (14:21, 21:19, 21:15).


Bart je bio dobar u paru, ali i u singlu. Osvojio je dvije pojedinačne bronce, u kategoriji igrača iznad 35 i 45 godina. Do treće bronce stigao je u igri muških parova (+45) s klupskim kolegom Borisom Winklerom. U mlađoj konkurenciji (+35) kod Osječana je nastupio Zlatko Veber i u paru s Marijom Mahečićem (Flex) osvojio treće mjesto.
Uspješnu priču osječkog kluba na državnom veteranskoj smotri zaokružile su njihove badmintonašice koje su osvajale medalje u pojedinačnoj i parovnoj konkurnciji. U kategoriji iznad 35 godina Iva Sesar je u finalnom susretu poražena s 2:0 od Maje Žubrinić (Flex, Zagreb), a u finalu je zapela i Monika Kolak. Ona je u kategoriji +45 u završnom dvoboju izgubila od Lidije Petrinović (Medvedgrad, Zagreb) s 2:1. Monika je PH završila s punim naramkom medalja jer je osvojila i dvije bronce u ženskim parovima igrajući s Lidijom Šaban. Najuspješniji sudionik turnira bio je Sandi Šaban (Flex) koji je, igrajući u dvije dobne kategorije, osvojio pet medalja (tri zlata i dva srebra). I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike