Osijek
U SUBOTU, 15. VELJAČE, U MUZEJU SLAVONIJE

Likovna radionica za djecu pod nazivom “Buše”
Objavljeno 12. veljače, 2020.
U subotu, 15. veljače 2020. godine, s početkom u 11 sati u Muzeju Slavonije, Trg Svetog Trojstva 6, održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom “Buše”. Radionica se prigodno održava u karnevalsko doba, ususret baranjskim Petaračkim bušama.

Tema radionice su narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske, poput onih u pohodu bušara, tj. poklada kojim se protjeruju zime i hladnoće, bolesti i nevolje iz cijeloga svijeta. Običaji maskiranja česti su u okolici našeg grada Osijeka, u baranjskim i slavonskim selima.

Poseban je gost ove radionice ilustrator Dražen Jerabek, a radionica je osmišljena za djecu od 7 do 14 godina. S djecom će raditi muzejska pedagoginja Jesenka i muzejske suradnice Valentina i Petra, studentice Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Prijava za sudjelovanje na radionici obvezna je zbog ograničenog broja mjesta. Cijena radionice iznosi 20 kuna po djetetu, a cjelokupan materijal za radionicu je osiguran. Sve ostale informacije mogu se dobiti od muzejske pedagoginje Jesenke Ricl, na telefonski broj: +385 31 328 778, e-mail: jesenka.ricl@mso.hr ili na službenoj stranici Muzeja Slavonije www.mso.hr.

E. Nenadić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike