Osijek
15. GODIŠNJICA EUROPSKOG BROJA 112

Darovali krv na svoju obljetnicu
Objavljeno 11. veljače, 2020.
U povodu obilježavanja 15 godina jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 u Republici Hrvatskoj, jučer je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek održano dobrovoljno davanje krvi djelatnika Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Centra 112. Akcija darivanja krvi pod nazivom "I tvoja kap pomaže život tkati" postigla je odlične rezultate pa je tako u višesatnoj akciji prikupljeno 17 doza krvi. Konkretno, akcija je trajala od 10 do 13 sati i za to vrijeme brojni su djelatnici odlučili darivati krv kako bi pomogli drugima u nevolji. Na polovici akcije bilo je, kako smo doznali, prikupljeno oko 11 doza krvi, što je ugodno iznenadilo djelatnike osječkog Crvenoga križa.

- Jako nam je drago što su tijekom obilježavanja 15 godina ovog jedinstvenoga europskoga broja djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Centra 112 usmjerili svoje aktivnosti i na dobrovoljno davanje krvi. Ovo je inače prvi put da su organizirali dobrovoljno davanje i iznimno nam je to drago u nadi da će to biti praksa i ubuduće – poručuje Denis Ćosić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Inače, osječki je Crveni križ s organizatorom akcije dobrovoljnog darivanja krvi povezan višestruko. Naime, kako je Gradsko društvo Crvenog križa jedna od operativnih snaga u sustavu civilne zaštite, organizirano je niz vježbi i intervencija na terenu poput onih za vrijeme poplava ili izbjegličke krize.

- Također, često nas zovu ako treba očistiti snijeg, nacijepati drva ili nešto drugo učiniti za sugrađane koji ih zovu i traže pomoć. Kroz spajanje sa sugrađanima traje i naša suradnja kroz sustav civilne zaštite – pojašnjava Ćosić. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike