Regija
OBITELJ ŠORMAN HITNO TREBA POMOĆ DOBRIH LJUDI

Otac Tihomir: Moja je kći Tihana bez pola lubanje, operacija stoji 10.000 eura
Objavljeno 12. veljače, 2020.
PODRAVSKI PODGAJCI



Obitelj Šorman iz Podravskih Podgajaca tri godine odgađala je zamoliti javnost za pomoć pri skupljanju novca za operaciju svoje 31-godišnje kćerke Tihane, teško stradale pri odlasku na posao u osječki Klinički bolnički centar. Nešto više od mjesec dana prije zakazane operacije ugradnje kranioplastike, odnosno 3D implantata printerom, zatražili su pomoć dobrih ljudi jer operativni postupak stoji minimalno 10 tisuća eura.


Inače, Tihana je palijativni pacijent, hrani se preko šprice izravno u želudac, obavlja nuždu u pelene... Majka je šestogodišnjega djeteta i njezini roditelji polažu svu nadu u povoljan ishod sedme operacije, koja će se, kako je za Glas Slavonije potvrdio njezin otac, obaviti ili u KBC-u Dubrava ili u KBC-u Zagreb.


- Rečeno nam je da operacija minimalno stoji 10 tisuća eura jer sve ovisi o tome kolika će se veličina kosti, koja će se raditi u Belgiji, stavljati na mjesto gdje je sada rupa umjesto lubanje, i to nakon infekcije kosti koja joj je tada ostranjena. Od uha do oka Tihana nema lubanju i ne mogu vam opisati koliko je to osjetljivo kada je stavljamo na stranu, tuširamo ili kada je jednostavno polegnemo na jastuk. Inače, tijekom prijašnjih operacija, njoj je dijagnosticiran hidrocefalus, spazam, tetraplegija, ali i laka koma – priča otac Tihomir, inače Tihanin skrbnik, a majka je, kaže, dobila status roditelja njegovatelja. Supruga je, nastavlja Tihanin otac, uz svoju kćerku 24 sata dnevno i zahvaljujući maksimalnoj kućnoj njezi, Tihanino je stanje zasad nepromijenjeno.


Iako se kranioplastika mogla izvesti od gipsa, postoji opasnost od ponovne infekcije pa se obitelj morala odlučiti za skuplju, koju ne pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Budući da obitelj ne zarađuje iznos koji je potreban za Tihaninu operaciju, ali i liječenje, nije im preostalo ništa drugo nego se nadati da će do 14. ožujka, za kada je dogovorena operacija, novac biti prikupljen.


Naime, uz 10 tisuća eura, tu su još i troškovi fizikalne terapije koji stoje 3500 kuna, a samo lijekovi stoje 4000 kuna. Nakon operacije, nada se otac Tihomir, Tihana će na rehabilitaciju u Krapinske toplice.


- Moja supruga morat će platiti i sobu da bude uz Tihanu, dodatne terapije stoje 300 kuna. Nadam se da ćemo prikupiti novac i učinit ću sve da moje dijete dobije taj implantat, stoga molim dobre ljude za pomoć – kaže Tihomir Šorman, ističući da zbog sina kojeg ima, ali i njih roditelja, te naposljetku zbog same sebe, njegova Tihana zaslužuje živjeti.
Svi koji žele pomoći Tihani Šorman da za mjesec dana ode na operaciju koja bi joj pomogla u iznimno teškoj situaciji mogu to učiniti uplatom na sljedeće račune: Devizni račun Tihomir Šorman - IBAN: HR3923400093217216181; BIC: PBZGHR2X Zagreb d.d. Uplata se može izvršiti i na račun Tihane Šorman u PBZ banci na IBAN: HR5823400093213856632. Marija Mihelić
Tihana je umirovljena, samohana majka. Otac njezina sina poginuo je četiri mjeseca prije nego što je stradala
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike