Regija
UDRUGA PUKS ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU

Trebaju odgovarajući prostor za rad
Objavljeno 11. veljače, 2020.
BELIŠĆE


Udruga PUKS Belišće - Podrška u kriznim situacijama održala je godišnju skupštinu na kojoj je, uz prihvaćanje izvješća, staro vodstvo razriješeno dužnosti te je usvojen prijedlog novog Upravnog odbora udruge. Njega čine predsjednica Vanesa Šerić, tajnica Dajana Vinković i član Marija Mandić, a na mjesto blagajnice izabrana je Romana Hudovernik.


Predsjednica udruge Vanesa Šerić izvijestila je o radu i financijskom poslovanju udruge u 2019. godini, koji ukazuje da je PUKS ostvario niz aktivnosti u projektu pod nazivom "Podrška u zajednici - modul 2", koji je Grad Belišće sufinancirao u iznosu od 5000 kuna. Tijekom godine članovi udruge sudjelovali su na edukacijama i simpoziju o palijativnoj skrbi, međunarodnom stručnom skupu o skrbi na kraju života te simpoziju s međunarodnim djelovanjem o cjelovitoj skrbi palijativnog bolesnika i znanstveno stručnoj konferenciji o modelima prevencije u zajednici. Osim toga, Udruga je surađivala i s Turističkom zajednicom Belišća i drugim institucijama te pružala savjetovanje osobama koje se suočavaju s gubitkom ili drugom kriznom situacijom.


Premda je u svom djelovanju Udruga ostvarila 418 volonterskih sati, na skupštini je naglašeno kako je najveća poteškoća s kojom se udruga susreće nedostatak odgovarajućeg prostora koji je potreban ponajprije zbog individualnog rada za kojim se pokazuje sve veća potreba.
- Stoga je primarni cilj udruge u nadolazećem razdoblju osigurati odgovarajući prostor za rad, kao i nove aktivnosti i projekte radi prevencije, osnaživanja, osobnog rasta i razvoja te pomoći na području kriznih situacija u zajednici - poručeno je. L.A.
Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike