Mozaik
LEGENDARNI ALBUM IZ 1982. GODINE

Reizdanje Nine Simone “Fodder On my Wings”
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Rijetko tko nije upoznat s radom legendarne glazbenice Nine Simone. Gospel, blues, jazz i r&b, samo su neki od stilova koji su karakterizirali njezin rad. Album "Fodder On My Wings" bio joj je jedan od najdražih, a uskoro će dobiti svoje reizdanje s kojeg nam je dostupna pjesma "I Sing Just To Know That I‘m Alive". Hrvatska publika može je slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu. Album "Fodder On My Wings" originalno je bio predstavljen 1982., a Nina Simone pjesme s albuma uvijek je rado izvodila uživo. Reizdanje albuma bit će objavljeno 3. travnja, i to na različitim formatima, osim što će prvi put u povijesti album biti dostupan digitalno, također će biti dostupan i u fizičkom obliku (LP i CD). Iznenađenje će biti i tri bonus pjesme koje su nastale tijekom studijskog sessiona 1988.

Za vrijeme dok je Nina Simone radila na ovom albumu živjela je u Francuskoj i bila u teškoj životnoj situaciji, jer je imala problema s psihičkim zdravljem te joj je i otac umro. Pjesme su nastale u veoma intimnoj atmosferi, a kroz godine ovaj je album bio iznova spominjan od strane kritičara kao značajan dio karijere Nine Simone.

Da bi preživjela počela je kao pijanistica u noćnom klubu. Ime Nina Simone uzela je kako je ne bi povezivali s njenom obitelji zbog vrste glazbe koju je izvodila. Izdala je 19 studijskih i 14 live albuma. Umrla je 2003., a 2018. uvrštena je u Rock and Roll kuću slavnih. T.K.
Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike