Mozaik
OSJEČKA GRUPA VIGOR VRATILA SE IZ AUSTRALIJE

Svirali, usvojili koalu i objavili duet sa Šolom
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Nakon povratka objavili su duet s Antonijom Šolom, pjesmu “Cijena prave ljubavi”

Nakon dvije godine popularna se osječka grupa Vigor vratila svojoj vjernoj publici u Australiji. Ovaj put posjetili su Melbourne i Sydney, a koncerti su im bili rasprodani danima unaprijed.

- Ne može se opisati ta količina dobre vibre i pozitivne energije i način na koji su nas dočekali. Ako vas publika voli i poštuje, onda vi tu ljubav njima kroz pjesme i koncerte vraćate natrag - ispričao je frontmen benda Mario Roth, kojega je posebno razveselilo što je na nastupima bilo puno mlade publike. "To je nešto što nas gura naprijed, puni entuzijazmom i željom da im se kroz pjesmu još više približimo." U Australiji su članovi Vigora proveli deset dana pa su imali vremena obići dio te čudesne zemlje na kraju svijeta.

- Imam rodbinu u Sydneyu i odlučili smo jedan dan sjesti u auto i posjetiti unutrašnjost Australije. Dobili smo vrlo jasnu i šokantnu sliku posljedica strašnih požara koji su pogodili tu zemlju. Prizori su uistinu bili grozni i poražavajući za nas kao društvo. Čovjek koji je spreman drugom čovjeku nanijeti zlo, spreman je to isto činiti i prirodi. Mi nismo gospodari ovog planeta. Mi smo ipak samo njegovi gosti - kaže Mario. Posjetio je prihvatilište za koale koje su najviše stradale u požarima. Tom prigodom dečki iz benda su ‘posvojili‘ i ovu slatku životinju doniravši sredstva za jednogodišnju prehranu i skrb, pa su time dobili pravo da mu dodijele i ime. Nisu dugo dvojili, dvogodišnju koalu nazvali su Vigor.

- Nije bogat onaj koji puno ima nego onaj koji puno zna. A da bi čovjek znao, mora putovati i upoznavati svijet oko sebe. Upoznavati ljude, kulture, običaje, boje, mirise, naučiti uvažavati i poštovati različitosti. Na taj način se šire horizonti, učite i rastete. To je neprocjenjivo - kaže Osječanin. Nakon povratka iz Australije, Vigor je nastupio u Stuttgartu, a 15. veljače su u Frankfurtu. Uz to, objavili su novi duet "Cijena prave ljubavi", i to s Antonijom Šolom.

- Obožavam muževan glas, to me osvaja na prvu. Volim kada tako duboki glas oboji svaku izgovorenu riječ, a i paše mi u mojim pjesmama. ‘Ja sam zaljubljena u tvoj glas‘ - to je bilo prvo što sam mu rekla, osjetila se kemija u zraku - ispričala je kantautorica Šola o svom odnosu s kolegom Rothom i dodala Antonija da je godinama tražila pjesmu koja bi odgovarala baš pjevaču benda Vigor i iste sekunde kad je napisala "Cijenu prave ljubavi" samo je i njega mogla zamisliti u duetu.

- Mario ima tu neku privlačnu energiju, topao je čovjek i imaš osjećaj da ga poznaješ godinama. Zato i naša druženja jesu zabavna, spontana i iskrena - kaže Šola.

- Nove pjesme koje mi se ponude ne slušam samo ušima nego ih moram osjetiti i, metaforički, kožom. Ako se ne naježim, to nije pjesma za mene. Ta moja intuicija s godinama postaje sve jača, vjerujem svojem šestom osjetilu. Antonija je jedan od velikih kantautora u zemlji i naša prva suradnja nije mogla bolje ispasti. Vjerujem da ću ovu njezinu pjesmu imati u repertoaru do kraja života - priča Mario.

- Teško smo se usklađivali dok smo snimali pjesmu i video, što zbog svih obveza koje imamo, putovanja i koncerata koje Mario s Vigorom ima napretek. Unatoč tome on uvijek nađe vremena i javi se baš onda kad ga trebam pa se šalimo da je to već telepatija - smije sa Antonija, koja se veseli zbog suradnje jer su oboje u pjesmu utisnuli svoju osobnu priču i iskustvo.

Tanja Kvorka
bogatstvo
PUTOVATI I UPOZNATI

SVIJET OKO SEBE
Antonija Šola

kantautorica

Godinama sam tražila pjesmu koja bi odgovarala baš pjevaču benda Vigor i kad sam napisala "Cijenu prave ljubavi" samo sam njega mogla zamisliti u duetu.
Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike