Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Treći uzastopni poraz na gotovo istovjetan način
Objavljeno 11. veljače, 2020.
Nakon Gorice i Splita ‘’brokeri’’ se vratiti praznih ruku iz Zaboka, što je donijelo mali pad u poretku

Osječki su košarkaši stanku u HT Premijer ligi dočekali s porazom, i to već trećim uzastopnim. Nikad se negativna serija nije tako produžila ove sezone, a Vrijednosnice Osijek njezin će prekid tražiti tek krajem veljače, kada se nastavlja borba za bodove.

Priželjkivali su ‘‘brokeri‘‘ da će prvenstveni predah dočekati u boljem raspoloženju. No planove im je pokvario Zabok, na gotovo istovjetan način kako su to prije njega napravili Split i Gorica. Naime, i u ovom su dvoboju igrači Domagoja Kujundžića uspjeli nadoknaditi nemali zaostatak, stići nadomak konačnog preokreta, koji se u završnici ipak nije dogodio.

- Ne znam razlog lošeg otvaranja utakmice, što nam je očito prešlo u naviku. U Gorici smo imali -19, kod kuće protiv Splita minus od 22, a sada u Zaboku u jednom smo trenutku zaostajali 16 poena. Onda pronađemo željeni ritam, počnemo igrati, sve okrenemo i povedemo, ali pred kraj ostanemo bez ideja i rješenja - kaže trener Vrijednosnica Osijek, koji za izdanje u Zaboku ima i malo opravdanje u tome što su mu nedostajala dva igrača iz startne petorke. S Ćorićem i Darlingom priča bi možda bila i drukčija, kao i tjedan dana prije, kada protiv Splita nije bilo najboljeg strijelca Jordana.

- Stoji da smo bili nekompletni na posljednje dvije utakmice, ali ne treba u tome tražiti alibije. Ušli smo u seriju loših otvaranja, a poslije smo pokazali da može to na parketu izgledati i drukčije. Oscilacije su se zaredale, moramo pronaći način kako da ih izbjegnemo u nastavku sezone - smatra Kujundžić.

Usprkos seriji poraza i malom padu u poretku (s petog na šesto mjesto), nema alarma u svlačionici. U njoj je svježe lice, Grk Alexandros Sigkounas, koje je debitiralo porazom, ali dobrim izdanjem. Dobio je i veliku minutažu, a za nešto više od 32 minute ostvario je 12 poena, sedam skokova i dvije asistencije. Nije loše za premijeru.

- Odradio je tri treninga, nije još ni akcije povezao, ali je odigrao dobru partiju. Riječ je o iskusnom igraču, a nema sumnje da ćemo od njega u nastavku imati još više koristi - smatra trener osječkih košarkaša, koji je dao pet dana slobodno svojim igračima. U četvrtak se nastavlja trenažni proces, koji će Kujundžić prepustiti svome asistentu Marku Mandiću. Razlog je što se prvi trener ‘‘brokera‘‘ priključuje reprezentativnom strožeru, Hrvatska sljedeći tjedan otvara kvalifikacijski ciklus za Eurobasket. Tako će prva ligaška utakmica u Gradskom vrtu biti na programu 29. veljače, kada stiže sinjski Alkar, protiv kojeg će se tražiti imperativni prekid negativne serije.

Nino Benčina
 
Rezultati by SofaScore
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana