Sport
SKUPŠTINA NS-A NAŠICE

Suci, javite se kako više ne bi morali pomagati gledatelji
Objavljeno 10. veljače, 2020.
Podnosila su se izvješća, dijelile nagrade i pričalo o planovima i investicijama u ovoj godini

Nogometno središte Našice održalo je svoju redovitu izvještajnu skupštinu za drugu polovinu 2019. godine. Otvorio ju je predsjednik Ivica Valenčak, a prije službenog početka djelatnik PS-a Našice Andres Zovko podnio je kratko izvješće o prevenciji nereda i nasilja na nogometnim igralištima.


- Generalno gledajući, stanje je zadovoljavajuće, iako moramo nastojati da bude još bolje - poručio je Zovko.


Prije izvješća svih povjerenika natjecanja i komisije nogometnih sudaca i trenera kratku analizu drugih šest mjeseci protekle godine podnio je predsjednik Ivica Valenčak.


Istaknuto je kako se u Nogometnom središtu Našice sve radi transparentno, a Valenčak je istaknuo da je u ingerenciji Središta sedam natjecanja, u kojima sudjeluje 29 klubova s 83 momčadi.


- Postignutim rezultatima možemo biti izuzetno zadovoljni. Najveći, i možda jedini, problem je nedostatak sudačkog kadra. Apeliramo na sve klubove da nam pošalju kandidate za sudačke pripravnika kako nam se ne bi događalo da utakmicu vodi jedan sudac s dva gledatelja. Središte je, zajedno s Gradom Našice i NK NAŠK, imalo razgovore u HNS-u, koji su urodili plodom, pa će na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona biti postavljen teren s umjetnom travom - kazao je Valenčak.


Izvješća povjerenika natjecanja, suđenja, disciplinskog suca, Zbora nogometnih trenera, Zbora sudaca, financijski izvještaj te izvještaj Nadzornog odbora o pregledu materijalno-financijskog poslovanja usvojeni su jednoglasno. Skupština je upoznata s odlukom Izvršnog odbora da se finale kupa NS-a Našice između FEŠK-a i Vihora odigra 15. travnja na Gradskom stadionu. Prema kalendaru natjecanja, 2. županijska nogometna liga Našice natjecanje će početi 14. ožujka, a liga Središta 28. ožujka. Određeni su i termini početka natjecanja mladih u pet kategorija.
Najboljim delegatom u protekloj godini proglašen je Ljuban Pavlović, najbolji sudac je Danijel Flanjak, a najbolji trener Branko Marček (Đurđenovac). Izabran je i najbolji vratar Središta, a to je Josip Čimbura (Iskrica), najbolji nogometaš je Alef Dos Anjos Firmino (NAŠK), a najbolji klub NK Đurđenovac. Za višegodišnji rad u nogometu priznanje je dodijeljeno Robertu Kriblu (NAŠK), Davoru Batracu - Keksu (Donja Motičina), Ivanu Cinkušu (Zagorac) i Zlatku Šumradi (FEŠK). Priznanje za izuzetan doprinos razvoju i unaprjeđivanju nogometa dodijeljeno je najstarijem klubu Središta, našičkom NAŠK-u. Priznanje za životno djelo pripalo je dugogodišnjem sportskom djelatniku Ivanu Mogušu iz Stipanovaca, koji je zahvalio u ime svih dobitnika.


Srećko Sobodić
DOBRA I ZDRAVA SREDINA
Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilović Šimunović, koji je uz glavnog tajnika Željka Bela nazočio skupštini, istaknuo je kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo biti na skupštini našičkog središta, koje je dobra i zdrava sredina i kao takva uzor u županiji.

- Posebno moram izdvojiti visoku razinu suradnje s Gradom i, naravno, Središtem. Na području naše županije radi se puno na kvaliteti i infrastrukturi objekata i nogometnih terena, za istaknuti je kako je u planu postavljanje umjetne trave na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Našicama i pomoćnom terenu u Feričancima - rekao je Vučemilović Šimunović.
Možda ste propustili...

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike