Osijek
ZAKLJUČEN NATJEČAJ “MIROVINSKOG” ZA PRODAJU 64 NEKRETNINE

HZMO: Za pola milijuna kuna
prodan najatraktivniji stan,
na Gornjodravskoj obali 91
Objavljeno 11. veljače, 2020.

Država nastavlja uspješnu prodaju stanova u svome vlasništvu. Posljednji u nizu prodaju je obavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje koji je putem javnog poziva na prodaju ponudio čak 64 nekretnine diljem Lijepe Naše, od kojih je već u prvome krugu prodano njih 53. Među njima su i tri nekretnine koje je HZMO nudio na prodaju u Osijeku.

Riječ je o tri stana: na Gornjodravskoj obali 91, u Opatijskoj 44, i u Drinskoj 10. Očekivano, najveći interes iskazan je za stan na Gornjodravskoj obali, površine 77,92 četvorna metra, na četvrtom katu, energetskog razreda D/C te mu je cijena kroz nadmetanje bitno uvećana. Naime, početna mu je cijena bila 396.000 kuna, odnosno 5080 kuna (685 eura) po četvornom metru, a u konačnici prodan je za 504.100 kuna, odnosno 6470 kuna (925 eura) po četvornom metru - samo nešto manje ispod ranga tržišne cijene za nekretnine u ovome naselje s izravnim pristupom šetnici uz Dravu.

Više nego upola manji stan u Opatijskoj ulici na Jugu 2, površine 32,82 četvorna metra, na atraktivnom drugom katu i energetskog razreda D, također je privukao veći broj potencijalnih kupaca. Prodan je pak za 195.100 kuna, odnosno 5945 kuna (800 eura) po četvornom metru, također poviše u odnosu na početnu cijenu koja je iznosila 148.000 tisuća kuna, odnosno 4510 kuna (610 eura) po "kvadratu".

Stan u Drinskoj 10/C, najmanji osječki u ponudi HZMO-a, površine samo 20,78 "kvadrata", prodan je za 145.145 kuna, odnosno 6985 kuna (945 eura) po četvornom metru, dok je bio ponuđen javnosti prema početnoj cijeni od 108.000 kuna, odnosno 5197 kuna (700 eura) po četvornom metru. Pretpostavlja se da mu je veliki plus prilikom prodaje bilo to što se nalazi u prizemlju zgrade i što je energetskog razreda C.

Iz Zavoda za mirovinsko osiguranje ističu da se stanovi prodaju u zatečenom stanju (viđeno - kupljeno), kao i da su stanovi za koje je naznačeno da su u posjedu prodavatelja (HZMO-a), ali u zemljišnim knjigama nisu upisani kao njegovo vlasništvo, što pak ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže svojom nekretninom. U tome kontekstu kupac tek preuzima obvezu upisa stana u zemljišne knjige, pri čemu će Zavod kupcima predati stanove u posjed i pružiti svu potrebnu pomoć oko njihova upisa u zemljišne knjige.

U slučaju odustajanja prvog najpovoljnijeg ponuditelja, najpovoljnijim ponuditeljem smatrat će se sljedeći ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja. I. Solar
U Osijeku su na ovom natječaju ponuđena tri stana HZMO-a i sva su tri prodana po višoj cijeni od početne
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike