Osijek
UZ POMOĆ OPĆINE ERNESTINOVO

Popravljaju crkvu Presvetog Trojstva
Objavljeno 11. veljače, 2020.
U Ernestinovu se nisu obazirali na zimsko vrijeme kada je riječ o određenim građevinskim radovima. Općinska uprava uprla je svoje snage, uz potporu države, kako bi pridonijela crkvenoj zajednici riješivši problem seoske crkve koja je sagrađena nakon povratka, poslije ratnih razaranja Ernstinova. Načelnica općine Ernestinovo Marijana Junušić potvrđuje nam da su pomogli u popravcima na crkvi Presvetog Trojstva.

- Izmijenjena je dotrajala drvena stolarija preko koje je voda prodirala u crkvu i uništavala njezinu unutrašnjost. Kako bismo spriječili daljnje propadanje crkve, zamijenili smo neodgovarajuću stolariju novom alustolarijom. No nismo na tome stali, u tijeku je, naime, postavljanje limenih opšava oko prozora kako bi sve bilo napravljeno prema normama i kako bismo osigurali dugovječnost novougrađenih elemenata i cijelog sakralnog objekta. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost radova iznosi približno 160.000 kuna, od čega je Ministarstvo osiguralo 100.000 kuna, a ostatak sredstava izdvojile su Općina Ernestinovo i Župa svete Rozalije Ivanovac - kaže načelnica Junušić.

Obnova crkve, napominje ona, nastavlja se. Naime, u sljedećoj fazi obnove crkve želja im je oličiti objekt, popraviti izolaciju na ravnim krovovima, napraviti vitraj te ju na taj način u cijelosti završiti i posvetiti. D. Pejić
Projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 100.000 kuna
Možda ste propustili...

O ČEMU ĆE ODLUČIVATI GRADSKO VIJEĆE

Osječkim malim poduzetnicima 1000 kuna jednokratno

IDEJA IZ OBRTA OSJEČANKE MIJE VAREŠANOVIĆ NEMET

Otvorila Zekin ured za svu djecu na svijetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana