Regija
LADIMIREVČANI USPJELI

Školi stigao potrebni sustav Play Attention
Objavljeno 11. veljače, 2020.

LADIMIREVCI - Osnovna škola Ladimirevci i njezini zaposlenici predvođeni ravnateljem Damirom Jakopičekom izvijestili su javnost preko mrežnih stranica škole da su proteklih dana uspješno kraju priveli humanitarnu akciju koju su pokrenuli prošlog mjeseca za prikupljanje sredstava i kupnju sustava za učenje Play Attention kojom su željeli pomoći svojim učenicima s poteškoćama u učenju.


Nakon što je krajem siječnja i PPK Valpovo d.o.o. uplatio za ovu namjenu 8000 kuna, Ladimirevčani su zaokružili ovu lijepu priču u kojoj su tijekom samo mjesec dana brojni prepoznali važnost kupnje sustava za učenje Play Attention vrijednog 27.000 kuna i podržali ju svojim donacijama.


- Podsjećamo da je sustav škola odlučila kupiti na inicijativu stručne službe kako bi radili s djecom koja imaju specifične poteškoće u području pažnje i koncentracije. Ovaj sustav uvježbavanja održavanja pažnje pomaže pojedincu – djetetu ili odrasloj osobi – da uvidi svoj potencijal u kontroli pažnje i ponašanja te da ga u velikoj mjeri i poboljša. U našoj školi ima potencijalnih korisnika s kojima će pedagog Ivan Lenard i psiholog Pavle Mamužić kroz cikluse vježbi osigurati pomoć pri učenju, koncentraciji, učvršćivanju fokusa pažnje, produljivanju pažnje, jačanju pamćenja i smanjivanju impulzivnosti - poručila je Ivana Kuna iz škole Ladimirevci, iz koje pojašnjavaju da ovaj sustav radi na osnovi Edufeedback tehnologije, čiji je osnovni dio BodyWave sučelje (narukvice) što se postavlja na nogu ili ruku te od programa koji sadrži zanimljive videoigrice. BodyWave narukvica šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu – na taj način korisnik u cijelosti svojom pažnjom i koncentracijom na zadatak kontrolira tijek igrice.


Svjesni da je ova potrebna tehnologija bila i vrlo skupa, ravnatelj Damir Jakopiček zahvalio je svim donatorima: od pravnih osoba, među kojima su bili PPK Valpovo d.o.o., Grad Belišće, Valpovačka nezavisna lista, Galante d.o.o., Izvor-ing, Drava International i Samostan sv. Josipa Radnika Belišće preko pojedinaca humanitarica - Jakova Baboka, Tatjane Prpić, Ana-Marije Leko, Andrije Lozančića, Snježane Marijašević i Maje Ujvari Čeh te svih drugih koji su informiranjem o ovoj akciji pridonijeli da se ona uspješno realizira, a 40-ak osnovnoškolaca dobije novu priliku za učenje i napredovanje. L.Aničić

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike