Kultura
U MUZEJU ĐAKOVŠTINE IZLOŽBA ŽELJKA SUBIĆA

Geometrija zlatnoga lica ravnice
Objavljeno 11. veljače, 2020.
U izložbenoj dvorani Muzeja Đakovštine može se pogledati izložba akademskog slikara Željka Subića, Zlatno lice ravnice. Njegovo đakovačko gostovanje obuhvaća ciklus posvećen ravnici. Subićeva ravnica je predočena geometrijski, a kako je u najavi izložbe rekao ravnatelj Muzeja Đakovštine, gotovo kubistički. Jer, ravnica Željka Subića je ‘omeđena‘, a ipak razigrana preciznim, ravnim, hladnim linijama, koje ne umanjuju bogatstvo, kao ni toplinu te ravnice. Tu je i koloristička razigranost ravnice, uz, naravno, ‘zelenost‘, plodnost. Kako je u najavi izložbe rekao Bijelić, prikazivanje je to strukture zemlje, ravnice.


Đakovačka izložba obuhvaća 30-ak velikih akrila na ljepenci i platnu. Za Željka Subića Bijelić kaže kako je autor koji ne podliježe trendovima. Potvrđuje to i njegova geometrija zlatnog lica ravnice.


Željko Subić (1949., Osijek) diplomirao je na Pedagoškog akademiji u Zagrebu, a 1976. na ALU u Sarajevu, u klasi prof. Ismara Mujezinovića. Od 1979. član je HDLU-a. Izlagao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi u Novoj Gradiški.
Otvorenje izložbe bilo je dio Noći muzeja kojoj se Muzej Đakovštine pridružio 11. put. S. Župan
Možda ste propustili...

NA YOUTUBE KANALU 24SATA

Kazališta prelaze virtualne granice

NAJPOPULARNIJA SLOVENSKA KNJIŽEVNICA ZA DJECU I MLADE

Neodoljiva priča prigodna za početnike čitače

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana