Sport
IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA SLATINE ZA 2019. GODINU

Antonio Minauf obranio je titulu, Doroteja Santi već šesti put najbolja u gradu
Objavljeno 10. veljače, 2020.

Zajednica športskih udruga Slatine organizirala je svečanost na kojoj su proglašeni najbolji sportaši i sportski kolektivi grada u prošloj godini.


Najbolji sportaš Slatine u 2019. godini je hrvač Antonio Minauf, koji je ostao na tronu jer je najbolji bio i u 2018. godini. Najbolja sportašica je atletičarka Doroteja Santi, koja je već šesti put najsportašica Slatine. Najbolja muška ekipa još jednom je Hrvački klub Slatina, a najbolja ženska ekipa također je HK Slatina, odnosno njegova selekcija djevojčica.


Najbolji sportaš Slatine Antonio Minauf član je Hrvačkoga kluba Slatina, u kojem je osam godina. Bio je već prvak države u kategorijama mlađih dječaka i starijih dječaka, kadeta i juniora, a kao pobjednik na tri jaka međunarodna turnira pozvan je i u juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Prvak je države u hrvanju grčko-rimskim načinom za juniore, a u klubu se drugu godinu natječe za seniorsku ekipu u Prvoj hrvatskoj hrvačkoj ligi. Na tronu je opet i sjajna atletičarka Doroteja Santi, koja je šesti put proglašena najboljom sportašicom Slatine. Studentici pete godine Učiteljskog studija specijalnost su dionice od 1500, 3000 i 5000 metara i stalna je članica hrvatske atletske reprezentacije na srednjim i dugim prugama.


Izbor najboljih sportaša Slatine već nekoliko godina pokazuje da je hrvanje najtrofejniji sport u gradu. U HK Slatina, koji djeluje od 1972., treniraju volonteri Novica Kocić, Josip Grahovac, Mario Petrak, Danijel Kolomaz i Borivoje Kocić, a njihovih 117 pulena lani je nastupilo na 58 natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu te donijelo pun naramak medalja. Klub je bio ekipni pobjednik na mnogim međunarodnim i državnim natjecanjima, a seniorska ekipa osvojila je treće mjesto u Prvoj hrvatskoj hrvačkoj ligi. Najuspješnija ženska ekipa je također Hrvački klub Slatina, odnosno njegove djevojčice. Premda žensko hrvanje u Slatini nema dugu tradiciju, u rad se krenulo prije desetak godina, u toj ekipi sada je već pet reprezentativki Hrvatske i sedam prvakinja države u različitim uzrasnim kategorijama. Inače, Hrvatski hrvački savez proglasio ih je najuspješnijom ženskom ekipom Hrvatske u 2019. godini.


Zajednica športskih udruga Slatine prigodno je nagradila i uspješne rezultate mlađih dobnih kategorija. Priznanja su dobili članica Taekwondo kluba Slatine Eva Gal, članica Hrvačkog kluba Slatine Veronika Vilk, Rukometni klub Slatina - mini rukomet, Nogometni klub Slatina (ekipa U11), mlađe kategorije Hrvačkog klub Slatina, mlađe kategorije Streljačkog kluba Miholjac, Ženski rukometni klub Slatina (djevojčice), Taekwondo klub Slatina (mlađe kategorije) i mlađe kategorije Atletskog kluba Slatina.
Svim sportašima čestitao je predsjednik ZŠU-a Davor Butorac, koji je pozvao lokalne gospodarstvenike da im sponzorstvom pomognu, jer sportaši na raznim natjecanjima i više nego dostojno predstavljaju grad. Butorac je zahvalio trenerima i svim sportskim djelatnicima što odvajaju svoje slobodno vrijeme u korist slatinskog sporta, a posebnu zahvalu uputio je roditeljima, bez čije bi podrške bilo teško ostvarivati dobre rezultate. n

Petar Žarković
Sportašima, trenerima, roditeljima... čestitao je i zahvalio zamjenik gradonačelnika Slatine Bojan Plantak
Možda ste propustili...

BRANITELJSKI MALONOGOMETNI TURNIR

Na Metalcu prijave do 24. kolovoza

HRVATSKI VATERPOLISTI PRIPREMAJU SE ZA EP

Izbornika Tucaka brine ono “lako ćemo”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana