Sport
IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA SLATINE ZA 2019. GODINU

Antonio Minauf obranio je titulu, Doroteja Santi već šesti put najbolja u gradu
Objavljeno 10. veljače, 2020.

Zajednica športskih udruga Slatine organizirala je svečanost na kojoj su proglašeni najbolji sportaši i sportski kolektivi grada u prošloj godini.


Najbolji sportaš Slatine u 2019. godini je hrvač Antonio Minauf, koji je ostao na tronu jer je najbolji bio i u 2018. godini. Najbolja sportašica je atletičarka Doroteja Santi, koja je već šesti put najsportašica Slatine. Najbolja muška ekipa još jednom je Hrvački klub Slatina, a najbolja ženska ekipa također je HK Slatina, odnosno njegova selekcija djevojčica.


Najbolji sportaš Slatine Antonio Minauf član je Hrvačkoga kluba Slatina, u kojem je osam godina. Bio je već prvak države u kategorijama mlađih dječaka i starijih dječaka, kadeta i juniora, a kao pobjednik na tri jaka međunarodna turnira pozvan je i u juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Prvak je države u hrvanju grčko-rimskim načinom za juniore, a u klubu se drugu godinu natječe za seniorsku ekipu u Prvoj hrvatskoj hrvačkoj ligi. Na tronu je opet i sjajna atletičarka Doroteja Santi, koja je šesti put proglašena najboljom sportašicom Slatine. Studentici pete godine Učiteljskog studija specijalnost su dionice od 1500, 3000 i 5000 metara i stalna je članica hrvatske atletske reprezentacije na srednjim i dugim prugama.


Izbor najboljih sportaša Slatine već nekoliko godina pokazuje da je hrvanje najtrofejniji sport u gradu. U HK Slatina, koji djeluje od 1972., treniraju volonteri Novica Kocić, Josip Grahovac, Mario Petrak, Danijel Kolomaz i Borivoje Kocić, a njihovih 117 pulena lani je nastupilo na 58 natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu te donijelo pun naramak medalja. Klub je bio ekipni pobjednik na mnogim međunarodnim i državnim natjecanjima, a seniorska ekipa osvojila je treće mjesto u Prvoj hrvatskoj hrvačkoj ligi. Najuspješnija ženska ekipa je također Hrvački klub Slatina, odnosno njegove djevojčice. Premda žensko hrvanje u Slatini nema dugu tradiciju, u rad se krenulo prije desetak godina, u toj ekipi sada je već pet reprezentativki Hrvatske i sedam prvakinja države u različitim uzrasnim kategorijama. Inače, Hrvatski hrvački savez proglasio ih je najuspješnijom ženskom ekipom Hrvatske u 2019. godini.


Zajednica športskih udruga Slatine prigodno je nagradila i uspješne rezultate mlađih dobnih kategorija. Priznanja su dobili članica Taekwondo kluba Slatine Eva Gal, članica Hrvačkog kluba Slatine Veronika Vilk, Rukometni klub Slatina - mini rukomet, Nogometni klub Slatina (ekipa U11), mlađe kategorije Hrvačkog klub Slatina, mlađe kategorije Streljačkog kluba Miholjac, Ženski rukometni klub Slatina (djevojčice), Taekwondo klub Slatina (mlađe kategorije) i mlađe kategorije Atletskog kluba Slatina.
Svim sportašima čestitao je predsjednik ZŠU-a Davor Butorac, koji je pozvao lokalne gospodarstvenike da im sponzorstvom pomognu, jer sportaši na raznim natjecanjima i više nego dostojno predstavljaju grad. Butorac je zahvalio trenerima i svim sportskim djelatnicima što odvajaju svoje slobodno vrijeme u korist slatinskog sporta, a posebnu zahvalu uputio je roditeljima, bez čije bi podrške bilo teško ostvarivati dobre rezultate. n

Petar Žarković
Sportašima, trenerima, roditeljima... čestitao je i zahvalio zamjenik gradonačelnika Slatine Bojan Plantak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSIJEKOVA POJAČANJA STIŽU SLJEDEĆEG TJEDNA

Ferro će odlučiti u ponedjeljak ili utorak, Caktaš razmatra Bjeličinu ponudu

2

PORTUGALAC BIO NA METI EUROPSKIH NOGOMETNIH DIVOVA

Bjelica u Poreču čeka Ferra

3

PRVI TEST BIJELO-PLAVIH U POREČU

Osijek - Olimpija 3:0 - Bartolčeva "bombetina" za pamćenje