Sport
OD BIJELO-PLAVIH SE OČEKIVALO VIŠE

Bod sa Zaprešićanima je podbačaj, ali remi je na kraju i najpravedniji
Objavljeno 10. veljače, 2020.

Proljetni start prvenstva definitivno nije odrađen prema planovima nogometaša Osijeka. Dva boda iz dva susreta nisu ono što su željeli, pa je jasno kako je među bijelo-plavima vladalo razočaranje nakon remija protiv Intera (1:1).

Iako je to bio susret u kojem je u prvih pola sata bijelo-plave zadesilo sve negativno što im se moglo dogoditi - rano isključenje Lope, ozljeda Bočkaja te potom i primljeni pogodak. Istaknuo je to i Mirko Marić, strijelac jedinog osječkog pogotka, zažalivši i što svoju drugu veliku priliku nije pretvorio u potpuni preokret.

- Zato svi vole nogomet, jer nikad ne možeš predvidjeti što će se dogoditi. Ostanemo s igračem manje, primimo gol s dva igrača manje, ozlijedi se i Pero i bilo je teško nakon toga. Ali zabili smo nakon toga gol na vrijeme, a u drugom smo poluvremenu imali neke prilike, prije svega preko Laszla Kleinheislera, Erosa Grezde, a na kraju i mene. Situacija je bila kao ona iz koje sam postigao gol, ali, nažalost, nisam zabio. Možda je na kraju podjela bodova i najrealnija, s obzirom na to da smo igrali praktički više od 75 minuta s igračem manje, ako ništa drugo, bar nismo izgubili kod kuće.

Jasno je kako je brojčani minus iz temelja promijenio svu taktiku slaganu uoči utakmice.

- Nikad se ne možeš pripremiti da ćeš ostati s igračem manje tako rano. Svi su se igrači potrošili i dali svoj maksimum trkački. Mislim da smo odigrali dosta borbenu utakmicu te da se na kraju nije ni primijetio toliko taj naš igrač manje, s obzirom na to koliko smo se borili. Iako, naravno, onda u situacijama kada bi trebao biti smiren ostaneš bez daha, pa se onda i događaju ti promašaji i pogreške. Nadam se da će nam se to negdje vratiti u nastavku sezone.

Slijedi težak niz od tri derbija, a prvi je već u nedjelju, kada stiže Dinamo.

- Kod nas nema veze s kim igramo, jer možemo gubiti bodove od relativno slabijih i pobjeđivati najjače. Nitko nije favorit u Gradskom vrtu, pa tako ni Dinamo, posložit ćemo se i pokušati ostaviti bodove kod kuće - poručio je prvi strijelac HNL-a.

I Ante Majstorović slaže se kako je bod sa Zaprešićanima podbačaj.

- Nikako nije dobro samo jedan bod protiv Intera kod kuće. Ali nije bilo lako s igračem manje, čestitam suigračima jer dali smo sve od sebe i mislim da smo bili i dosta bolji. Mogli smo na kraju i pobijediti, ali što je, tu je, valjda će nam se vratiti na nekim drugim utakmicama. Možda smo kod njihova pogotka ispali malo naivni, mislim da smo to mogli pametnije odigrati, jer smo primili gol s dva igrača manje. Stvarno je sve krenulo kako ne treba. No, ima i takvih utakmica.

Iskupljenje neće biti nimalo jednostavno jer sljedeći suparnik u Gradskom vrtu je lider Dinamo.

- Nitko sretniji od mene kad bismo pobijedili Dinamo, time bismo nadoknadili ovaj start, koji nije protekao kako smo zamislili. Mislim da nam po prikazanom do sada čak bolje leže ti derbiji nego utakmice protiv momčadi iz donjeg dijela tablice. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat - rekao je stoper Osječana. G. Roguljić
Ante Majstorović

stoper Osijeka

- S igračem manje teško je protiv bilo koga igrati, pa tako i protiv Intera, koji je dobra momčad. Ali mogu čestitati suigračima na borbi, ovaj put nije išlo, sljedeći put mislim da hoće.
Tsonev: Sretni smo s bodom
Borislav Aleksandrov Tsonev donio je vodstvo Interu, koji je na kraju odnio vrijedan bod u borbi za ostanak u ligi.

- Čestitke cijeloj momčadi na borbi i osvojenom bodu. Imali smo i nešto sreće zbog ranog isključenja, ali i prilike za dobivanje susreta. Dugo smo igrali s igračem više, ali nismo baš odigrali najbolje neke situacije. No takva je utakmica, dobro je da na kraju nismo izgubili, znamo da je Osijek jedna od najboljih momčadi lige i nije lako igrati u Gradskom vrtu. Nažalost, primili smo pogodak iz naše pogreške, ali imao je Osijek i neke druge prilike. Zato smo ipak sretni i zadovoljni, jer smo uzeli nešto, to nam je i bio cilj.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike