Novosti
PREMIJER NA PROSLAVI 30 GODINA HDZ-A VALPOVŠTINE

Slavonija će u idućem desetljeću trebati pomoć europskih fondova
Objavljeno 10. veljače, 2020.

U Valpovu je u subotu navečer svečano proslavljena 30. obljetnica osnutka HDZ-a Valpovštine, kojoj su uz brojne osnivače, članove i simpatizere nazočili i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, uz ministre Marija Banožića i Josipa Aladrovića, potpredsjednika HDZ-a Tomislava Čuljka, osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, jednog od osnivača HDZ-a Vladimira Šeksa i druge uzvanike.


Antun Katalenić, čelnik valpovačkog Gradskog odbora HDZ-a, podsjetio je da je osnivačka skupština HDZ-a grada Valpova održana 20. siječnja 1990., nekoliko mjeseci nakon utemeljiteljske skupštine HDZ-a u barakama na Jarunu, a sudionici stvaranja HDZ-a i u Valpovu su tada pokazali veliko srce i hrabrost, jer su krenuli u bitku osnivanja samostalne RH.


"Prošlo je godinu i pol otkako sam preuzeo odgovornost vođenja gradske organizacije HDZ-a u Valpovu. U tom razdoblju prošli smo tri izborna ciklusa: od mjesnih izbora, gdje smo osvojili četiri mjesna odbora od osam mogućih, preko izbora za EU parlament, do predsjedničkih izbora. Rezultati ostvareni u Valpovu bili su pobjednički za HDZ i to je jasan smjer u kojem ide naša organizacija. To je put pobjede, što ćemo, siguran sam, pokazati i na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima, ove i sljedeće godine", poručio je Katalenić.
"HDZ je jedina stranka na području srednje i istočne Europe koja je tako dugo održala dominantnu ulogu. Malo je političkih stranaka stvorenih nakon pada Berlinskog zida koje su tako dugo sačuvale ovakvu snagu, kvalitetne ljude i povjerenje svojih sugrađana da upravljaju ne samo na nacionalnoj razini nego i na razini županija, gradova i općina", poručio je Andrej Plenković, koji je posebno naglasio da će se i u pregovorima o predstojećem sedmogodišnjem proračunu EU-a, koji će biti jako važan za Hrvatsku, a tako i za Slavoniju, Baranju i Srijem, on osobito zauzimati za nerazvijenije dijelove Hrvatske, koje i u sljedećem desetljeću trebaju dodatnu polugu i pomoć fondova EU-a, jer upravo slavonske županije spadaju među tri posto najmanje razvijenih regija u cijelom EU-u. "Zbog toga je zadaća Vlade RH da sada i odmah pomogne Slavoniji te omogućiti kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem proračunske i europske okvire, pratiti prioritete i ulagati, stvarati nova radna mjesta i uhvatiti se u koštac s problemom demografske revitalizacije", poručio je hrvatski premijer iz Valpova. L.Aničić
Šeks pozvao na potporu Plenkoviću
Među čestitarima bio je i osječko-baranjski župan Anušić, koji je uz zahvalu osnivačima podsjetio na događaje u Hrvatskoj u posljednja tri desetljeća, obilježena Domovinskim ratom i poratnim razdobljem, ali i upozorio na trenutačna postignuća Hrvatske na čelu s vladom Andreja Plenkovića, s posebnim osvrtom na projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji, kao ni jedan drugi, snaži i oporavlja ovaj dio države. Zbog izuzetnih političkih rezultata ostvarenih u ovom mandatu u svim područjima, jedan od osnivača HDZ-a Valpovštine i počasni građanin Valpova, Vladimir Šeks, pozvao je članstvo da i na predstojećim izborima u stranci podrži tim na čelu s Andrejom Plenkovićem.
Možda ste propustili...

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta

PREGOVORI O SASTAVLJANJU PARLAMENTARNE VEĆINE

Andrej Plenković: Sastali smo se s manjinama, postoje kontakti s DP-om