Regija
UDRUGA ŽENA JOSIPOVO

Jedna su od najmlađih, ali i najaktivnijih udruga
Objavljeno 10. veljače, 2020.
JOSIPOVO

Udruga žena Josipovo svake godine dugo priprema Zagorske jeseni, manifestaciju folklora, glazbe, igre i pjesme, rukotvorina i druženja, i to je najznačajnija i najuočljivija aktivnost udruge. Govoreći o djelovanju članica udruge na godišnjoj skupštini, predsjednica Marija Čupar naglasila je i druge brojne aktivnosti, među njima sudjelovanje na Dravskom proljeću u Sopju i mađarskom Starinu, na sajmu Viroexpo te organiziranje humanitarnih akcija, kao i izradu rukotvorina i pripremu nastupa pjevačke skupine. Sve to uspješno ostvaruju zahvaljujući odličnoj suradnji s Općinom Sopje te mjesnim i općinskim udrugama.

Gotovo 90 posto ljudi u Josipovu doseljeno je u vrijeme Drugog svjetskog rata iz Gornje Stubice i okolnih mjesta. Nakon toga nekako su izgubili kontakt sa svojim bližnjima u Zagorju pa je, prema riječima Marije Čupar, Udruga žena Josipovo upravo i osnovana radi ostvarivanja kontakta sa Zagorjem kao "prazavičajem". Tako su žene pokrenule manifestaciju Zagorske jeseni, na koju pozivaju i članove KUD-a "Matija Gubec" iz Gornje Stubice.

- Vi ste jedna od najmlađih, ali i najaktivnijih udruga na području naše općine. Mogu izreći samo riječi pohvale za djelovanje vaše udruge, jer za kratko vrijeme od tri godine postojanja mnogo ste napravile", rekao je općinski načelnik Berislav Androš te obećao daljnju potporu Općine. P.Ž.

Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike