Osijek
GISKO SLAVI

Rođendan uz vesele dječje maske
Objavljeno 8. veljače, 2020.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek ne srami se svojih godina - ovog vikenda obilježili su 71. rođendan i to pjesmom i veseljem u društvu mladih. Vrijeme je, naime, karnevala pa je Odjel za rad s djecom i mladima organizirao rođendansku proslavu pod maskama.
- Koristimo prigodu proslaviti s našim najmlađim sugrađanima, kako članovima, tako i onima koji su se došli upoznati s našom ponudom. Vrijeme je karnevala, maškara i najbolji je to način da napravimo zabavu. Uz igre i ples okupili smo na dvosatno druženje ovo veselo društvo, otkriva Suzana Biglbauer, koordinatorica pedagoško-animatorskih aktivnosti ovog GISKO-ovog Odjela.
Ulaznica je bila maska/kostim i naravno -  dobro raspoloženje. Uz čitanje prigodnih pjesama, u Knjižnici je bilo plesa, pjesme te natjecateljskih igara i nagrada.
- Nagrade su napravljene upravo u našim programima. Raspolažemo s određenim novim tehnologijama kao što su 3D printeri i 3D olovke, a kroz različite programe koji se održavaju cijele godine napravljeni su i mali darovi - privjesci koji će se, nadam se, svidjeti djeci, kaže naša sugovornica.

A među gostima okupljenima u prostoru Igraonice i Igroteke bilo je puno princeza, super-junaka, likova iz bajki...

Ivan. skriven iza maske, pohvalio se kako već zna čitati, a Maja koja je i lani bila ovdje na maskenbalu, otkrila nam je da se odlučila za masku princeze jer su joj takve priče najzanimljivije... Neki od najmlađih gostiju u prvi su se mah prestrašili ovog šarolikog društva, pa i zaplakali, ali vrlo brzo su i sami zakoračili u čudesni svijet dječje mašte.

Dario Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike