Sport
BEZ POBJEDNIKA U GRADSKOM VRTU

Bijelo-plavi 75 minuta s čovjekom manje nisu mogli više od remija
Objavljeno 8. veljače, 2020.

Nisu nogometaši Osijeka na željeni način otvorili proljetni dio sezone na svom stadionu. U susretu protiv Intera izgubili su dva velika bod. Ključan trenutak bilo je rano isključenje Dmitra Lope u 15. minuti koji je zbog dva žuta kartona morao napustiti travnjak. Osijek je bio prisiljen igrati s čovjekom manje 75 minuta, uložili su bijelo-plavi puno truda, uspjeli su nadoknaditi i rezultatski zaostatak, ali više od toga nije išlo premda je Marić desetak minuta prije kraja imao veliku priliku za pobjedu.

Rano isključenje i dva pogotka

U prvih pola sata sve što je moglo za Osijek poći po zlu pošlo je. Trener Ivica Kulešević odlučio se prednost pred Manceom dati Dmitru Lopi, a ovaj mu je to vratio isključenjem već nakon 15 minuta igre. Ukrajinac je zaradio baš glupa dva žuta kartona i u ranoj je fazi susreta ostavio momčad na cjedilu. Prvu javnu opomenu dobio je već u prvoj minuti nakon starta na Postonjskom, a u 15. minuti neuvjerljivi sudac Marin Vidulin poslao ga je u svlačionicu nakon što je procijenio kako je Lopa simulirao prekršaj pred vratima Intera. I to nije bila jedina nesreća koja je pogodila bijelo-plave. Nakon pola sata igre ozlijedio se i Petar Bočkaj, a dok se njemu ukazivala pomoć, u trenucima kada je Osijek bio sa devet igrača gosti su to iskoristili da bi došli do rezultatske prednosti. U 31. minuti Serderov je ubacio slijeva, a Conev pored statičnih braniča Osijeka glavom pogodio mrežu iz neposredne blizine – 0:1. Do tog trenutka obje su momčadi imale po jednu priliku za pogodak. U četvrtoj minuti je Grezda na ubačaj Bočkaja bio nadomak vrata, ali nije uspio uputiti pravi udarac, a s druge strane u 19. minuti Mamut nije uspio u pogodak pretvoriti dobar ubačaj Mitrovića.  Ipak, do poluvremena Osijek je uspio izjednačiti. Iako je bio u brojčanom i rezultatskom minusu nije odustajao od presinga i to mu se isplatilo u 37. minuti zahvaljujući pogrešci Savića.  Njergovo je dodavanje na 20-ak metara od gostujućih vrata presjekao Pilj, odmah uposlio Marića, a prvi strijelac HNL-a prilike ne propušta  pa je svojim 15 pogotkom ove sezone donio poravnanje - 1:1.  Zbog svih tih nevolja Kulešević je morao mijenjati i taktičku postavku pa je nakon izlaska Bočkaja formaciju promijenio u 4-4-1.

Marićev „zicer“

U nastavku susreta Osijek je pokušao doći do preokreta. U 50. minuti Marić je proigrao Grezdu, a on je pucao visoko preko vrata. Minutu kasnije bilo je neugodno i pred Ivušićem kada je Conev pronašao Serderova koji, srećom po Osječane, nije dobro zahvatio loptu pa je ona završila u naručju osječkog vratara. Lijepu priliku za vodstvo imao je Osijek u 53. minuti kada se Kleinheisler poput šila probio kroz obranu gostiju, ali ga je u egzekuciji zaustvio vratar Frelih.  Nakon toga igra se malo razvodnila. Nije bilo većih uzbuđenja sve do same završnice kada je Osijek imao još dvije mogućnosti za doći do pobjede. Prvo je Lončar odličnom loptom pronašao Grezdu koji nije iz blizine uspio uputiti opasniji udarac. No, zato je u 83. minuti Marić promašio čisti „zicer“. Opet je do prilike doveo pritisak na posljednju liniju gostiju, ovaj je put u dodavanju pogriješio vratar Frelih, Kleinheisler je odmah glavom proigrao Marića, a prvi „topnik“ HNL-a u toj situaciji nije opravdao svoj ugled pa je umjesto u mrežu loptu poslao nebu pod oblake pa je Osijek ostao bez planiranih bodova koji će mu itekako nedostajati u borbi za drugo mjesto.

D.Keler 

Rezultati by SofaScore

Osijek – Inter Zaprešić 1:1(1:1)

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 2120. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar ) - 6. Strijelci: 0:1 Conev (32), 1:1 Marić (37). Žuti karton: Lopa, Kleinheisler, Lončar (Osijek), Savić, Serderov, Zamouri, Haas (Inter Zaprešić). Crveni karton: Lopa (Osijek).
IGRAČ UTAKMICE: LASZLO KLEINHEISLER (OSIJEK)
OSIJEK:  Ivušić 6, Majstorović 6,5, Guti 6,5, Lončar 6,5, Todoroski 6 (od 60. Ndockyt 6), Kleinheisler 7, Pilj 5,5, Bočkaj 6 (od 34. Talys 6), Grezda 6 (od 88. Špoljarić -), Lopa 5, Marić 7.
INTER ZAPREŠIĆ: Frelih 6,5, Rom 5,5, Savić 5,5, Van Bruggen 6, Haas 6, Mlinar 6, Postonjski 6, Mitrović 6,5,  Conev  6,5 (od 81. Zamouri -), Serderov 6,5 (od 85. Bosec -), Mamut 5,5 (od 60. Bilobrk 6).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike