Sport
OLIMPIJSKE NOGOMETNE KVALIFIKACIJE

Argentina osigurala put na turnir u Tokiju
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Mlada argentinska nogometna reprezentacija, igrači do 23 godine starosti, postala je prva južnoamerička momčad koja je izborila nastup na olimpijskom turniru u Tokiju. Argentina je u susretu 2. kola završnog turnira kvalifikacija u Bucaramangi svladala domaćina Kolumbiju s 2:1, što joj je uz 1:1 remi Brazila i Urugvaja bilo dovoljno da osigura jedno od prva dva mjesta koja vode u Tokio kolo prije kraja.

Kolo prije kraja kvalifikacija Argentina ima maksimalnih šest bodova, četiri više od drugog Brazila, a pet od treće Kolumbije i četvrtog Urugvaja.

U posljednjem kolu u nedjelju igrat će Argentina i Brazil te Kolumbija i Urugvaj. Brazilu, koji je 2016. osvojio zlato u nogometu u Rio de Janeiru, treba pobjeda protiv Argentine kako bi izborio odlazak u Tokio.

Argentina je pak 13. momčad koja je osigurala nastup na nogometnom olimpijskom turniru, nakon Japana, Australije, Južne Koreje, Saudijske Arabije, Obale Bjelokosti, Južnoafričke Republike, Egipta, Francuske, Njemačke, Rumunjske, Španjolske i Novog Zelanda. Preostala tri mjesta popunit će drugi sastav iz Južne Amerike te dva najbolja sastava iz Sjeverne i Srednje Amerike koji će svoj završni kvalifikacijski turnir igrati u Meksiku od 20. ožujka do 1. travnja. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana