Sport
SLAVONSKI DERBI PRVE HRL “SJEVER”

Kovačević s Požegom pobijedio Osječane, a sad želi suprotan ishod
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Rukometaši Osijeka u nastavak prvenstva Prve hrvatske lige "Sjever" krenuli su porazom u Zagrebu od Metalca. Radilo se o derbiju kola, pa taj poraz nikako nije smanjio ambicije Osječana da se i dalje bore za prvo mjesto, koje jedino donosi plasman u Premijer ligu.

Premda, u 60 minuta u Kutiji šibica trener Osječana Dag Kovačević očekivao je više od svoje momčadi.

- Mi u toj utakmici nikako nismo bili favoriti, ali sam od svoje momčadi očekivao više. Dakako, naše se ambicije ne smanjuju, još je dovoljno kola, ali sa svakim novim porazom bit će sve teže - pričao je Kovačević, koji se u subotu na premijeri u 2020. godini susreće s bivšom momčadi.

Danas (subota, 18 sati) u Zrinjevcu gostuje Požege, još jedna Dagova bivša momčad. Kovačević je, zanimljivo, bio trener Požežana na početku sezone, nakon čega je dobio poziv iz Osijeka, gdje je proveo veći dio aktivne karijere. U drugom kolu Požega je pod Dagovim vodstvom na svom terenu čak svladala Osijek. Sada želi da se dogodi suprotno.

- Dobro sam poznavao već tada osječku momčad, stoga sam mogao dobro pripremiti ekipu. Sada očekujem da se dogodi suprotno. Bio sam u Požegi 15 mjeseci i sigurno ću poznavanje momčadi iskoristiti i za što kvalitetniju pripremu moje sadašnje momčadi, za koju vjerujem da sve moje zamisli može prenijeti na parket - pričao je Kovačević, kojeg je na klupi Požege zamijenio Dario Anić.

- Najjači su na crti. Naime, uz moga bivšeg suigrača, Osječanina Krešu Tomasa, dobili su pretkraj prvog dijela sezone pojačanje u Janjiću, Brođaninu koji je igrao u Virovitici. S druge strane, mi na toj poziciji duže smo oslabljeni za neigranje Tomislava Babića, koji je bio na operaciji, a vjerujem da bi u subotu mogao biti u kadru od 16 igrača. Požega je svakako momčad koju treba respektirati, ali s našim velikim ambicijama nikako si ne smijemo dopustiti gubitak bodova kod kuće. Zato je pobjeda imperativ.

Prva utakmica u drugom dijelu sezone na domaćem terenu traži i dodatni angažman publike. Uostalom, "osmi igrač" bit će nužan za ispunjenje konačnih ciljeva.

- Našoj mladoj momčadi trebaju pomoć i potpora u svakom smislu. Naravno, i s tribina. Ovo je slavonski derbi, što također traži i ljepši ambijent. Igra se u standardnom, rekao bih, rukometnom terminu, pa vjerujem i u nešto veći broj posjetitelja - zaključio je trener Osijeka i bivši trener Požege. K.Lacković
Subotnja utakmica između Osijeka i Požege igra se u “rukometnom” terminu, s početkom u 18 sati
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike