Osijek
OBUSTAVA LETOVA IZ KINE

Zbog korone trpi i poštanski promet
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Da su od pojave koronavirusa u brojnim zemljama pooštrene mjere opreza na gotovo svim aspektima života pokazala je nedavno obustava svih paketa koji stižu iz Kine. Konkretno, kako su obustavljeni letovi, a poštanske pošiljke u Hrvatsku stižu isključivo zračnim prijevozom, dostava paketa za sada nije moguća, odnosno ovisi o tome kad je koja narudžba obavljena. Poznato je to dobro i Osječaninu M. G. (podatci poznati redakciji) koji kaže kako vrlo često naručuje proizvode preko interneta, a nekoliko ih je naručio netom prije nego što je zatvoren zračni promet u Kini.

- Nemam nikakvu informaciju što će se dalje događati s paketima koji mi trebaju doći na kućnu adresu. Narudžbu sam obavio nekoliko dana prije nego što je došlo do obustave letova - pojašnjava sugrađanin.

Naime, kako doznajemo iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte, sve ovisi o tome jesu li pošiljke poslane iz Kine prije ili nakon obustave letova.

- Sve pošiljke poslane iz Kine prije obustave zračnog prometa bit će dostavljene na adrese primatelja. Pošiljke poslane nakon obustave letova na adrese primatelja će stići nakon uspostave zračnih veza s Kinom - poručuju iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Dakako, ta je činjenica ujedno i smanjila broj pošiljaka koje pristižu iz Kine, a iz HP-a poručuju da je broj za vrijeme obustave letova manji nego inače. Ipak, kako će za sada stopirane isporuke kad-tad biti obavljene, u Hrvatskoj pošti kažu kako očekuju i veće količine.

- Pošiljke će nastaviti svoje putovanje prema Hrvatskoj u trenutku ponovne uspostave zračnih veza. Očekujemo da će tada pristizati velike količine u kratkom vremenu - stoji u odgovoru Hrvatske pošte.
M. Mihelić
Možda ste propustili...

OBLJETNICA POGIBIJE 1991. GODINE U TENJI

Počast hrvatskim braniteljima

UČENICI SLAŽU SVOJE LISTE PRIORITETA OBRAZOVNIH PROGRAMA

I osječki osmaši počinju prijavu u željene srednje škole u srijedu, 8. srpnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana