Osijek
LEŠINE U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

Građani, zovite nadležne službe!
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Ni godinu dana nakon što je osječku javnost sablaznio prizor obješenih ptica kraj Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, ali i velik broj uginulih na tlu u centru grada, u Perivoju kralja Tomislava ponovila se prošlogodišnja situacija.

- Ima već oko tjedan dana da sam uočila uginule ptice u našem perivoju, a što je vrlo nezgodno i za malu djecu i za kućne ljubimce, a u konačnici nije ugodno to vidjeti ni svima nama ostalima - prokomentirala je sugrađanka koja živi u blizini.

Naime, proteklih dana ponovo je uočen poveći broj ptica u Perivoju koji, osim što stvaraju nelagodu, mogu biti i pravi izvor zaraze. Situaciju oko uginulih ptica prokomentirao je Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, dodajući da su uzrok uginuća vremenske promjene.

- Nema sumnje da je ova situacija izazvana vremenskim prilikama. Istina je da su se ptice prošle godine pojavile nešto kasnije, no ovo nije ništa neuobičajeno, ali je svakako neodgodivo za reakciju - poručuje pročelnik Kristić, koji je odmah nakon naše dojave kontaktirao Veterinarsku stanicu Osijek te naložio uklanjanje uginulih ptica u Perivoju kralja Tomislava.

Također, Kristić poziva i građane koji uoče lešinu da slobodno o tome i sami izvijeste Veterinarsku stanicu Osijek, gradsku Službu komunalnog redarstva, odnosno Upravni odjel pročelnika Kristića. Svakako nije preporučljivo, kaže nadalje, da sami skupljaju lešine, nego da o tome obavijeste nadležne službe koje će lešine neškodljivo ukloniti kako bi se spriječile moguće zaraze. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike