Osijek
VOZAČ MAMI DJECU U AUTO?

Policija: Nema mjesta panici, djeca su sigurna
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Priče o sumnjivim autima i vozačima svako malo se pojave u javnosti. Dosad nisu bile dokazane

Alarmantni naslovi na portalima o pedofilu u osječkom naselju Jug 2 uplašili su stanovnike tog inače mirnog naselja. Prema svjedočenju troje osmogodišnjaka, njih je u pola bijela dana u četvrtak navodno u svoj automobil mamio vozač kojeg su prvo roditeljima, a potom i policiji potanko opisali.

- To se dogodilo u Šibeničkoj ulici na Jugu 2. Vozač je, kako mi je ispričao sin, spustio staklo na svom automobilu i pitao djecu hoće li bombone. Jedna je djevojčica zamalo ušla u auto, no drugi joj je dječak, srećom, rekao da ne ide. Vozač se potom, i dalje gledajući djecu, polako udaljio. Moja je majka dočekala sina iz škole, no u prvi trenutak nije shvatila o čemu se radi. Za to je vrijeme vozač otišao, a mi smo pozvali policiju - ispričala nam je M. L., majka osmogodišnjaka, dodajući kako je vozač opisan kao stariji i ćelav, a automobil je je sive boje marke Opel.

Policijski su inspektori ubrzo razgovarali s djecom. Dan nakon opisanog događaja policija smiruje situaciju. Glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon potvrdio je zaprimljene dojave.

- Roditelji trebaju razgovarati sa svojom djecom o tome kako se ponašati na putu od škole do kuće i obratno. Trebaju se družiti s njima i dobro ih podučiti o tome kako se ponašati prema nepoznatim ljudima. Naglašavam da nema mjesta za zabrinutost i roditelji mogu ostati potpuno mirni jer djeca su sigurna! - rekao je Kon ističući da policija istražuje i u odori i u civilu.

Valja podsjetiti na to da su vijesti o navodnom otimanju djece po Slavoniji i prije punile medijski prostor. Policija je tada isticala kako nema razloga za uzbunu i paniku i doista se svaki put utvrdilo kako dojave nisu bile utemeljene. Građani su upućeni da u slučaju zapažanja sumnjivih osoba ili vozila svoje sumnje dojave policiji. To je učinjeno i ovaj put. Ostaje vidjeti kako će se priča završiti.

Marija Mihelić
3

osmogodišnjaka ispričala su roditeljima, a potom i policijskim službenicima da ih je vozač u sivom Opelu mamio u automobil nudeći im bombone
GLAS O BIJELOM KOMBIJU KRUŽIO SLAVONIJOM
Osim sumnjivih vozača na Jugu 2 koji se navodno pojavljuju u automobilima raznih boja te u bijelome kombiju, prije pet godina, također u veljači, počele su kružiti slične glasine po različitim gradovima u Slavoniji.

Podsjetimo, alarmirana je bila i PU požeško-slavonska koja je naglasila da preventivno pojačano obilazi mjesta oko vrtića i škola. Iste godine priča o bijelom kombiju stvorila je paniku i na području PU brodsko-posavske. Nakon što je provedena istraga, utvrđeno je da se radilo o dezinformaciji i roditelji su mogli odahnuti.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana