Crna kronika
SPOLNO ISKORIŠTAVANJE DJECE

Uhićen 24-godišnji pedofil iz Osijeka
Objavljeno 8. veljače, 2020.
OSIJEK


Dvadesetčetverogodišnji Osječanin uhićen je zbog spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece. Policija ga sumnjiči da je od 15. veljače 2018. do 5. kolovoza 2019. preko više društvenih mreža pribavljao, posjedovao i distribuirao veliku količinu sadržaja spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.


- Pretragom doma 24-godišnjaka pronađena je i oduzeta veća količina CD-ova, DVD-ova, USB stikova i prijenosnih diskova, mobilnih telefona, više stolnih računala i jedno prijenosno računalo. Pretragom oduzete informatičke opreme i korisničkih računa pronađena je velika količina multimedijskog sadržaja u obliku fotografija i videosnimki fotografija spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, doznajemo iz PU osječko-baranjske. Iz policije upozoravaju roditelje kako da spriječe kaznena djela na štetu djece.
- Zabrana pristupa internetu nije rješenje, nego je s djetetom potrebno dogovoriti načine i uvjete njegova korištenja. Povremeno provjerite kakve aplikacije vaše dijete ima instalirane na mobitelu ili računalu i utvrdite koje od njih koristi pri komunikaciji s drugim osobama. Poznate internet-stranice dijete će pronaći preko izbornika "Omiljena web-mjesta“ u internetskom pregledniku, pa ga povremeno pregledajte, a djeci predškolskog uzrasta ograničite pristup internet-stranicama koje smatrate neprihvatljivima - savjetuje policija. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike