Regija
POČELE PRIPREME ZA MANIFESTACIJU

Dravsko proljeće održat će se 18. travnja u Starinu
Objavljeno 8. veljače, 2020.
SOPJE

Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija Hrvata s lijeve i desne obale Drave pod nazivom Dravsko proljeće ove će se godine održati 18. travnja, dogovoreno je na radnom sastanku u mađarskom mjestu Starin (Drasztara).

Na tom sastanku, kojemu je prisustvovalo i izaslanstvo Općine Sopje na čelu s općinskim načelnikom Berislavom Androšem, preciziran je i program manifestacije. Predviđeno je održavanje nogometnog turnira, natjecanje u kuhanju čobanca, nastupi kulturno-umjetničkih društava, sveta misa, povorka domaćih i gostujućih KUD-ova kroz mjesto do rijeke Drave te brojna druga kulturna, gastronomska i zabavna događanja. Osim načelnika Androša, u sopjanskom izaslanstvu bili su predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović, zamjenik načelnika Žaljko Janečić, predsjednik KUD-a Podravac Domagoj Androš i predsjednik NK-a Podravac Josip Maraković. S mađarske strane sastanku su nazočili načelnik Starina Šandor Matoricz sa suradnicima, predstavnik Hrvata u mađarskom parlamentu Jozo Solga sa suradnicima i predstavnici Turističke zajednice Mađarske.

Manifestacija Dravsko proljeće naizmjenično se održava u Sopju i Starinu. Budući da je prošle godine domaćin bila Općina Sopje, ove godine Dravsko proljeće održava se u Starinu, kod Hrvata u Mađarskoj. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana