Svijet
GENOCID IZ 1995.

U Srebrenici pokop još stotinu žrtava
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Ravnatelj Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine (INO) Amor Mašović najavio je kako bi 11. srpnja u Srebrenici mogli biti pokopani posmrtni ostatci oko stotinu žrtava genocida iz 1995. godine, objavio je u petak sarajevski "Dnevni avaz".
Mašović je ovom listu rekao kako je za sada sigurno da će tijekom komemoracije biti pokopani posmrtni ostatci četiri žrtve čiji je identitet potvrđen, no INO predlaže da se pokopaju i posmrtni ostaci 82 žrtve čiji se identitet ne zna, a sva nastojanja da ih se identificira proteklih godina ostala su bez rezultata. "Nažalost, za 82 žrtve strašne tragedije nemoguće je utvrditi ime i prezime i uz to nemaju srodnike od kojih bi se mogla uzeti krv za analizu. Vjerujem da se ove godine 11. srpnja u Potočarima ipak može pokopati više od stotinu posmrtnih ostataka žrtava srebreničke tragedije", kazao je Mašović. U genocidu nad Bošnjacima ubijeno je više od osam tisuća osoba. H
Identificirano gotovo 7000 žrtava
Ravnatelj INO-a Mašović nada se kako će jednom biti moguće utvrditi i tko su 82 žrtve čija su tijela do sada čuvana u mrtvačnicama. Analizom DNK do sada je identificirano gotovo sedam tisuća žrtava, a za preostalima se i dalje traga. U Memorijalnom centru u Potočarima pokopane su 6634 žrtve genocida. Još 225 žrtava je po želji svojih obitelji pokopano na drugim grobljima.
Možda ste propustili...

U BIH JE I STOŽER CIVILNE ZAŠTITE "POLITIČKO PITANJE"

EU aktivira dva milijuna eura hitne pomoći za BiH

OPORBA PROTIV SLANJA VOJSKE NA GRANICU

Do sada je osam umrlih u Sloveniji