Crna kronika
NESREĆA KOD POŽEGE

Vozaču pozlilo, bus pun djece sletio s ceste
Objavljeno 5. veljače, 2020.
Nesreća se zbila na nadvožnjaku u Vidovcima, a bus je od pada s kosine spasila metalna ograda
POŽEGA

Autobus pun srednjoškolaca zabio se u ogradu nadvožnjaka u srijedu oko 8.30 u Vidovcima, nedaleko od Požege. Kako doznaje lokalni 034portal, autobus je na požeškoj obilaznici u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu ceste i udario u ogradu nadvožnjaka iznad željezničke pruge.


Prema riječima očevidaca, vozaču je autobusa, koji je vozio srednjoškolce iz smjera Pleternice u požeške srednje škole, pozlilo. Prema dostupnim informacijama nitko od učenika nije ozlijeđen, a prevozio ih je Arrivin autobus osječkih registracija. Nesreća se zbila na početku nadvožnjaka preko željezničke pruge. Sreća u nesreći je što je željezna ograda nadvožnjaka spriječila slijetanje autobusa niz oštru kosinu. Da nije bilo ograde, posljedice su mogle biti pogubne. Kako je do udara autobusa u ogradu došlo s lijeve, vozačeve, strane, na intervenciju su izišli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požega. Oni su djelatnicima Hitne pomoći pomogli smjestiti vozača u vozilo Hitne, nakon čega je vozač prevezen u požešku Opću županijsku bolnicu.


Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci Policijske uprave požeško-slavonske. Do zaključenja teksta nismo dobili informaciju o vozačevu stanju, kao ni o iznosu štete na autobusu i zaštitnoj ogradi. U vrijeme očevida promet nadvožnjakom tekao je otežano, uz reguliranje prometnih policajaca. Učenici su zamjenskim autobusom odvezeni do svojih odredišta.


Još je pet osoba ozlijeđeno u prometnoj nesreći. Dogodila se u utorak oko 13. 30 nedaleko od Županje. Iz PU vukovarsko-srijemske doznajemo da je nesreću skrivila 35-godišnjakinja iz Posavskih Podgajaca upravljajaći VW Polom na cesti Bošnjaci - Županja.
- Došavši do raskrižja s cestom GP Županja - Vinkovci, unatoč znaku "stop", ušla je u raskrižje zadržavši smjer kretanja (ravno) a da nije propustila vozila koja su se kretala cestom GP Županja - Vinkovci, koja ima prednost prolaska. Zbog toga je u raskrižju na njezin automobil naletio BMW 520d zagrebačkih registracija kojim je upravljao 40-godišnjak iz Zagreba, krećući se istočnim prometnim trakom ceste prema Vinkovcima. Nakon sudara u raskrižju automobil 35-godišnjakinje sletio je u odvodni kanal, a automobil 40-godišnjaka zaustavio se na zapadnom prometnom traku. U prometnoj nesreći vozačica je teže ozlijeđena, a dvije su putnice u njezinu vozilu lakše ozlijeđene. Vozač i putnica iz vozila zagrebačkih registracijskih oznaka lakše su ozlijeđeni. Protiv 35-godišnje vozačice podnesen je prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - doznajemo iz policije.


Sandra Lacić
5

osoba je ozlijeđeno u sudaru u utorak kod Županje
VOŽNJOM UNATRAG SKRIVIO SUDAR
Istoga dana dogodio se i jedan bijeg nakon prometne nesreće u Požegi. Naime, oko 8.20 u Ulici Josipa Runjanina 18-godišnji vozač, koji je upravljao kombijem požeških registracija, zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u parkiranu Toyotu, također s požeškim pločicama, koju je prethodno parkirala 50-godišnjakinja. Nakon nesreće 18-godišnjak je otišao a da oštećenici nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je prouzročio nesreću. Naknadno je pronađen i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće i bijega.
Najčitanije iz rubrike