Novosti
BROJNE REAKCIJE NA PRIČU O MLADOM BESKUĆNIKU

Vukašinu Slančeku stižu brojne donacije građana, a ponuđen mu je i posao
Objavljeno 29. siječnja, 2020.

Vezani članci

OSAMNAESTOGODIŠNJAK NA ULICI

Živi kao beskućnik nakon što je otišao od oca zlostavljača

Priča Glasa Slavonije o Vukašinu Slančeku, osamnaestogodišnjaku koji je otišao od nasilnog oca jer nije mogao izdržati zlostavljanje, i sada luta kao beskućnik, spava na željezničkom kolodvoru i živi od milodara dobrih ljudi, izazvala je veliku pozornost naših čitatelja. I sam je iznenađen. Bilo je i nekoliko negativnih reakcija, uglavnom anonimnih na društvenim mrežama, koje navode "pouzdane podatke" da 18-godišnjak ne voli raditi, isprošen novac troši u kladionici i "na travu". No mnogo je više onih koji su se sažalili nad Vukašinovom sudbinom i žele mu pružiti još jednu priliku.


Jedan osječka tvrtka, koja je zamolila za anonimnost, ponudila mu je paket hrane, a pojedinci iz Vukovara žele mu pomoći u odjeći, hrani, pa i karticom za mobitel, a neki spominju i ponudu za smještaj i posao. Valentina Vukelić je Vukašinu ponudila posao u zaštitarskoj tvrtki, gdje joj radi suprug, a Vesna Evita Jozić iz Münchena nudi pomoć u ime skupine Hrvata katolika iz Münchena. Verica Andraković sjeća se Vukašina kada je posjećivala dom u Vinkovačkoj, gdje je bio smješten i "uvijek je bio pristojan i dobar". Mnogi opisuju svoja iskustva sa štićenicima domova za mlade i znaju koliko im ljubavi nedostaje, iako su materijalno zbrinuti.


Marin Dubrovečak kaže kako osobno poznaje Vukašina i "dečko je sasvim ispravan, vrijedan je i traži posao da si može priuštiti neku sobicu u kojoj može stanovati, svi mi imamo svoje mušice i nitko nije bezgrešan, tako da nemojte suditi Vuku zbog njegovih pogrešaka a da se pritom ne zapitate koliko ste puta vi pogriješili - dajte dečku priliku, jer nije lako odrastati u takvim uvjetima u kojim je on bio".


- Dečko je ispravan i dobar, poznajem ga iz viđenja, ali nisam znao u kakvoj je situaciji, čim ga sretnem pomoći ću mu kolko mogu, nitko ne zaslužije takav život - piše na Glasovu Facebooku Zvonimir Šimić.


Mario Đorđević poručuje: "Bravo, momak, bitno da si se odlučio na prvi korak, uspjet ćeš u životu, a onda će te otac tražiti, nemoj onda zaboravit da ti je on ipak otac!" a osoba koja je s Vukašinom, čini se, bila u domu poručuje mu neka se drži.


Priču o Vukašinu je na web-stranici Glasa komentirala i osoba koja se predstavila kao njegov otac, koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora i na slobodi čeka pravomoćnost presude. Svog sina naziva lažljivcem.
Zahvaljujući dobrim ljudima, Vukašin je osposobio mobitel i može mu se ponuditi pomoć ili uputiti lijepa riječ na broj 097 652 3192. M.Flego
Mnogi opisuju svoja iskustva sa štićenicima domova za mlade i znaju koliko im ljubavi nedostaje
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar