Regija
U ĐAKOVAČKOJ KATEDRALI

Zahvalno misno slavlje varaždinskog biskupa Radoša
Objavljeno 27. siječnja, 2020.
ĐAKOVO - U zajedništvu s nadbiskupom đakovačko-osječkim Đurom Hranićem, nadbiskupom u miru Marinom Srakićem, pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem te još 13 svećenika, novi varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je u nedjelju zahvalno misno slavlje u katedrali, izvijestio je Tiskovni ured.


Nakon svečane procesije riječ pozdrava svima u prvostolnici uputio je nadbiskup Hranić, podsjetivši kako cijela Katolička Crkva tog dana slavi Nedjelju Božje riječi i želi se podsjetiti da "što je hrana tijelu, to je riječ Božja duši".


- Zahvaljujem danas Bogu da mogu biti ovdje i zajedno s vama slaviti ga. Hvala nadbiskupu što me pozvao. Za mene je ovo mjesto uvijek bilo posebno, sveto mjesto. Ovo je mjesto gdje je rođeno moje svećeništvo. Prije 30 godina, zajedno s mojom generacijom, ovdje smo bili prostrti ispred oltara, umrli svijetu da bi nas Gospodin poslao u život naviještati Evanđelje. Ovo je mjesto kamo sam tako često dolazio iz kuće koju zovem svojom, a to je Bogoslovno sjemenište, mjesto gdje je sazrijevalo moje zvanje, gdje je jačalo moje svećeništvo u zajedništvu s bogoslovima i braćom svećenicima. Danas sam ovdje da kažem Gospodinu hvala, da svima vama iskreno i od srca zahvalim na molitvenoj i svakoj podršci. Ovdje sam večeras da molim za vas i vaše potrebe - rekao je biskup Radoš uvodeći u misno slavlje.
U homiliji je naglasak dao na riječ Božju. S.Ž.
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike