Sport
TUŽNA VIJEST IZ AMERIKE

Poginuo je Kobe Bryant!
Objavljeno 26. siječnja, 2020.
Sinoć nešto prije 21 sat svijetom je odjeknula vijest kako je poginula bivša NBA zvijezda i jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant! Kobe je poginuo u helikopterskoj nesreći blizu grada Calabasasa u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, tvrdi TMZ, a prenosi Reuters. Potom je vijest potvrdio i najupućeniji ESPN-ov insajder Adrian Wojnarowski.

Prema neslužbenim podatcima, Kobe je putovao s još četiri osobe u privatnom helikopteru koji se srušio, a nesreću nitko nije preživio. Uzroci nesreće se istražuju, a policija ne želi izlaziti s nikakvim informacijama, pa nije poznato tko je sve bio u helikopteru. Američki mediji pišu kako je Kobe putovao u svom privatnom helikopteru kada je došlo do požara, a letjelica se srušila u Calabasasu. Hitna pomoć je vrlo brzo došla na mjesto nesreće, ali odmah je utvrdila da nema preživjelih.

Poznato je kako je Kobe godinama koristio helikopter za putovanja, još i dok je igrao za Los Angeles Lakerse. Uvijek je putovao helikopterom Sikorsky S-76 iz svoje kuće u Newport Beachu u Staples Center gdje je igrao utakmice.

Bryant je američka košarkaška institucija, bio je oženjen za Vanessu i imali su četiri kćeri, Giannu, Nataliju, Biancu i malenu Capri. Mediji javljaju kako supruga nije bila s njim u helikopteru.

Kobea se svrstava među najveće NBA košarkaše svih vremena, 18 puta bio je u All-Star momčadi tijekom 20-godišnjeg igranja u LA Lakersima u kojime je proveo cijelu karijeru i s kojima je pet puta bio NBA prvak. Osvojio je jednom nagradu za najboljega igrača lige, a najbolji strijelac bio je dvaput. U bogatoj karijeri ima i dva olimpijska zlata, a košarkaške parkete napustio je 2016. godine te se posvetio obitelji i privatnom biznisu.
I. Li.

Najčitanije iz rubrike