Sport
NIŠTA OD NAVIJAČKE FEŠTE

Srebro je veliko, ali željeli smo najsjajniju medalju
Objavljeno 26. siječnja, 2020.
Nakon početne euforije, klako je utakmica odmicala, navijači su bili sve zabrinutiji, da bi kraj susreta dočekali razočarani porazom

Slavonija i Baranja čekale su pobjedu i slavlje, a dočekale su poraz i razočaranje. Na svetu nedjelju dvije naše reprezentacije igrale su za medalje na Europskom prvenstvu, ne događa se to često, ali, eto, dogodilo se, kao što su nam se dogodila i dva poraza. I nakon svega ostalo je navijačko razočaranje. I zbog rukometa i zbog vaterpola.

U fokusu su bili hrvatski rukometaši koji su nakon dugo godina igrali u finalu na velikom natjecanju. Lino i njegova četa u Stockholmu su išli po jedino zlato koje Kaubojima nedostaje, ono s Europskog prvenstva. Bili smo blizu, ali zlato i dalje ostaje neispunjena želja. Snove u finalu srušila je Španjolska, koja se nudila, koja nije odigrala spektakularno, ali i u takvom izdanju pobijedila je hrvatske rukometaše i pokvarila raspoloženje kako tisućama navijačima s kockastim obilježjima u stockhlomskoj

Tele2 Areni tako i onima u domovini.

Osijek je sinoć u večernjim satima bio tih, rukometno finale nije se gledalo organizirano na nekom trgu, ipak, nije to nogomet, ali po kafićima se itekako gledalo i navijalo. Na početku utakmice među navijačima je vladalo dobro raspoloženje. Kada je Hrvatska u 19. minuti imala tri pogotka viška, nitko od Vinkovaca i Vukovara preko Osijeka, Belog Manastira, Našica i Đakova pa sve tamo do Požege i Slavonskog Broda nije sumnjao da uzimamo zlato. U tim trenutcima Španjolci nam nisu mogli ništa, a uvijek samouvjereni naši navijači ponavljali su "najbolji smo na svijetu." I onda je stalo, a kako su minute odmicale, dobro navijačko raspoloženje pretvaralo se u zabrinutost, da bi na kraju utakmice zavladalo razočaranje. Zbog poraza, ali i izdanja hrvatskih rukometaša. Nakon mnogih bitaka i junačkih izdanja na ovom Euru, u najvažnijoj utakmici, Kauboji nisu bili pravi. Domagoj Duvnjak je kapatanski pokušao vući momčad, pokušao je razbijati Španjolce, ali nije mogao sam.

- Ma što je vama! U ovoj utakmici se baca na glavu, oni igraju, mi gledamo! Ovo čekamo 10 godina, a vi ništa, ovako se ne postaje prvak - galamio je naš izbornik Lino Červar na time-outu.

I bio je u pravu. Prepoznali su to i navijači, itekako cijene srebro, to je veliki uspjeh, ali ostao je gorak okus jer je medalja mogla biti sjajnija. Samo da su naši rukometaši bili malo bolji, da su bar bili u izdanju kao protiv Norveške u polufinalu. No činjenica je da Hrvatska nije odigrala finale onako kako se igraju velike utakmice, pa je izostalo i veliko slavlje.

Ivana Liović
RAZOČARALE I HRVATSKE BARAKUDE
Nakon rukometnog poraza stigao je i onaj vaterpolski. No rukometaši su bar osvojili medalju. Hrvatski vaterpolisti su na EP-u u Budimpešti igrali za brončano odličje protiv Crne Gore i u većem dijelu utakmice bili su bolji, imali stalno vodstvo, u tri navrata i četiri gola, a onda su pred kraj sve prosipali i izgubili 10:9. Ostali su bez pobjede i bronce. Da je netko uoči Eura rukometašima ponudio srebro, vjerojatno bi odmah pristali na to, no vaterpolisti se iz Budimpešte s pravom vraćaju razočarani jer “drvena medalja” je neuspjeh.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike