Kultura
UDRUGA DOMINO

Gostovanja u Italiji, Danskoj i Argentini
Objavljeno 26. siječnja, 2020.
Tijekom siječnja i veljače međunarodna gostovanja udruge Domino održat će se u Italiji, Danskoj i Argentini. Izložba suvremenih autora u Napulju, predavanje Zvonimira Dobrovića u Kopenhagenu te predstava Brune Isakovića i Nataše Rajaković u Buenos Airesu. Economies of Living naziv je drugog izložbenog predstavljanja suvremene hrvatske umjetničke scene u Napulju. U četvrtak, 30. siječnja, u muzeju Hermann Nitsch predstavit će se radovi Milijane Babić, Darka Fritza, Igora Grubića, Ane Hušman, Marka Marković i Renate Poljak, a Marko Marković izvest će i performans u javnom prostoru. Kustosice su Adriana Rispoli i Karla Pudar.

Na poziv Dansehallerne iz Kopenhagena, u sklopu će programa Innovative Leadership Zvonimir Dobrović održati predavanje Queering Performing Arts u prostoru Warehouse9. Bavit će se temom queera u suvremenoj scenskoj umjetnosti, nadilazeći tradicionalno čitanje samo kroz prizmu roda/seksualnosti. Pozicioniranje izvan društvenih normi uveliko ovisi o geografskom položaju i kontekstu, kao i o namjeri, ali i o različitim topografijama koje zahtijevaju različite pristupe kuriranja queer performansa glede umjetničke kvalitete i relevantnosti, čemu uvijek treba pristupati otvorenog uma.

Zvonimir Dobrović osnivač je i umjetnički direktor udruge Domino, jedne od glavnih nezavisnih umjetničkih nevladinih organizacija u Hrvatskoj. Kurirao je nekoliko festivala u Hrvatskoj i inozemstvu - ponajviše Perforacija, sedmodnevnog programa live arta, i Queera Zagreb. N.Vek.
Teatar El Extranjero
Nakon premijere u Buenos Airesu u studenome 2019. i gostovanja u Sao Paulu, predstava Yira, Yira Brune Isakovića i Nataše Rajković, vraća se na program Teatra El Extranjero 28. siječnja, 2. i 5. veljače. Predstava je nastala u suradnji s argentinskim seksualnim radnicama i radnicima. Intimna i snažna predstava bavi se osjetljivim pitanjima za društvo, politikom, klasnim pitanjima, radničkim pravima, ali i svakodnevicom.
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike