Mozaik
8. VELJAČE U DOMU SPORTOVA

Whispering Sons predgrupa Editorsima
Objavljeno 27. siječnja, 2020.

Engleska rock-grupa Editors donijet će u subotu, 8. veljače, u Malu dvoranu Doma sportova najveće hitove karijere, a na najvećem dosadašnjem samostalnom gostovanju popularnih indie rockera iz Birminghama u Hrvatskoj kao predgrupa će nastupiti belgijski Whispering Sons.

Omiljeni otočki bend Editors na svoje osmo gostovanje u Hrvatskoj dolazi u sklopu velike europske turneje, na kojoj izvodi najveće hitove, praćene izdanjem "Black Gold", na kojemu su se, uz 15 najpoznatijih singlova, našle i tri nove pjesme.

"S 15 godina dugom biografijom ispunjenom globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima, došao je pravi tren da se istaknu sva najvažnija autorska dostignuća Editorsa", priopćila je agencija LAA.

"Sve ih jedna od najvažnijih otočkih grupa donosi na novi zagrebački susret, njihovo najveće samostalno gostovanje u Hrvatskoj. Bit će to ujedno i njihov najbrojniji samostalni koncert kod nas, nakon više puta rasprodanih klupskih i festivalskih nastupa. Grupa koja se u 15 godina impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske spada u red rijetkih izvođača koji se kod nas iz koncerta u koncert sele u sve veće prostore", dodaje LAA.

Njihov aktualni album "Black Gold" donosi retrospektivu dosadašnjih 15 godina uspješne karijere benda, kroz 13 pjesama objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove pjesme.

Uz rock-himne "Munich", "Smokers Outside The Hospital Doors", "Papillon", "Ocean of Night", "Sugar", "Hallelujah (So Low)", "A Ton Of Love" ili "An End Has A Start", tu su i nove stvari, himna ljetnih festivala "Frankenstein" i naslovni singl "Black Gold", a predstavljen je i nikad objavljeni "Upside Down". Album je uz standardno izdanje dostupan i kao dvostruko deluxe CD izdanje na kojem se našlo i osam akustičnih uradaka iz kataloga sastava, ovaj put pod naslovom "Distance: The Acoustic Recordings".

Velika europska turneja Editorse vodi na pozornice po Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Italiji, Češkoj, Austriji, Španjolskoj, preko Grčke do Rusije, od kojih su nastupi u Belgiji i UK već rasprodani. Na jedini nastup u regiji bend dolazi u Zagreb, što će biti osmi put da indie rockeri iz Birminghama nastupaju u Hrvatskoj, gdje su posljednji put nastupili kao headlineri na Pozitivnom koncertu u Domu sportova 30. studenoga 2018.

Kao predgrupa na njihovu koncertu u Maloj dvorani Doma sportova nastupit će bend Whispering Sons iz Bruxellesa. Nakon što su osvojili domaći teren EP-om "Endless Party" iz 2015., koji je odmah nakon izlaska završio na vrhu glazbenih top-ljestvica u zemlji, Whispering Sons proglašeni su najboljim belgijskim bendom te su rasprodali gotovo sve koncertne dvorane u kojima su svirali. Sve je to uhvaćeno na prvijencu "Image", na kojem su zvuk obogatili akustičnim bubnjevima i sintesajzerima, a najbolje se doživljava na intenzivnim live nastupima benda, poručuju.H
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike