Sport
VELIKO SLAVLJE MEĐU HRVATSKIM IGRAČIMA

Musa: Uzeo sam loptu, bacio se, zažmirio i opalio
Objavljeno 25. siječnja, 2020.
Nije ovo bila utakmica za one slabijega srca. Dugo će se još o njoj pričati, a posebno će ostati u sjećanju hrvatskim rukometašima koji su bili na terenu i bacili na koljena Norvešku. I dok se među nama novinarima tražilo "šećera i voda", naši rukometaši bili su ozareni. Unatoč 80-minutnog rata činilo se da su spremni odmah zaigrati to finale. Kroz miks zonu prvi je prošao Hrvoje Horvat. Trener NEXE-a i pomoćnik Červara. Bio je smiren, ali spreman uvijek za šalu.


- Pa što je vama. Mi smo odradili samo pola posla.


Mnogi su dali doprinos u ovom polufinalu. Vlado Matanović zabio je dva pogotka.


- Briga me za golove. Mijenjam ih sve samo da ovo doživim. Sretan sam, svaka čast dečkima. Pokazali su svi kako se gine za reprezentaciju.


Matej Ašanin skinuo je dva sedmerca. Otkrio je kako se posebno pripremao.


- Da, analizirali smo kako pucaju sedmerce, posebno Sagosena, a od ranije sam znao kako puca Joendal. Dočekao sam ih.


Prokomentirao je Červarovu odluku da u produžetku ponovno sjedne na klupu.


- Logično. Šego je ipak stariji i iskusniji. Na kraju je i obranio ključne lopte, tako da ništa više nije važno. Mi smo u finalu.


Marin Šego u miks zonu stigao je u pratnji svoja dva sina. I oni su doživjeli veliku tatinu predstavu.


- Pobijedili smo odličnu momčad, ali mi smo vrhunski. Borili smo se do zadnje sekunde. Jeste li vidjeli što radi Duvnjak. Vuče nas sve, stvarno igra kapetanski.


U završnici je s krila uhvatio "živu" loptu.


- Ma, to je da ne moram trčati po nju. Nije mi se dalo trčati. Iskreno, mislio sam da ćemo nakon dva produžetka pucati sedmerce. I iznenadilo me kada smo nastavili. Ali, nema sada ništa veze.


David Mandić kratko je poručio:


- Idemo sada napravit ono što nitko prije nas nije učinio. Evo, sve se vratilo. Zabio je Musa nad kojim je prije tri godine načinjen prekršaj u polufinalu protiv Norveške.


Kroz miks zonu onda je prošao junak Željko Musa. Poručio je:


- Stavite naslov: Karačić je jedini srednji vanjski koji bi dao loptu Musi!


Uključio se u razgovor Karačić. Bio je samokritičan.


- Napišite slobodno. Preuzimam punu odgovornost za moje promašaje. Ovo mi se u životu nije dogodilo. U zadnjim sekundama vidio sam da ih je ostalo samo devet za igru. Čuo sam Duleta kako viče "Kara". Vidio sam Musu. Vidite kako dragi Bog sve vidi. On je zabio gol, onaj nad kojim je načinjen prekršaj za sedmerac kada se nismo plasirali u finale.


Musa je na kraju opisao situaciju kod pogotka:
- Prvo mi je bio cilj da je uhvatim. Onda sam se okrenuo, bacio na glavu, zažmirio puknuo na gol i molio da pogodim. Ma da ste vidjeli lica igrača. Po njima se vidi kako u nedjelju gore od želje za novu borbu za zlato - poručio je Musa. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike