Sport
HRVATI BROJNI I NA TRIBINAMA TELE 2 ARENA

Odjekivalo: Bježite ljudi, bježite iz Stockholma...
Objavljeno 25. siječnja, 2020.

Bježite ljudi, bježite iz grada! Odjekivalo je kompleksom u sklopu kojeg se nalazi Tele 2 Arena, ali i okruglo Globe zdanje, mjesto u kojem se također održavaju koncerti. Još dva sata prije utakmice primijetili smo kako hrvatski navijači u ne odveć prevelikim redovima stoje ispred blagajne da bi kupili ulaznicu.

Bilo je ulaznica i na dan utakmice. Najviše su ih za završni vikend rezervirali Danci, čiji su rukometaši se oprostili od EURO-a još u prvoj rundi natjecanja. U polufinalu nije bilo ni domaćina Šveđana, iako smo primijetili dosta njihovih navijača u dresovima i na ulazima, ali i u dvorani. Šveđani su jednostavno narod koji vole sport, a oni koji vole rukomet došli su pogledati i završne borbe na Europskom prvenstvu. Bilo je na tribinama i dosta norveških navijača. Čulo ih se i vidjelo i prije utakmice. U prstenima unutar dvorane, odnosno stadiona prilagođenog za ovu prigodu za rukomet (podijeljena polovina dvorane, na jednom dijelu nalazili su se zabavni sadržaji). Hrvatski navijači počeli su se skupljati manje od sat vremena prije utakmice. Tek onda zapravo na brojnim punktovima i počelo se točiti pivo. Premda ne baš jeftino, ipak je služilo za zagrijavanje. Ponovno su Hrvati stigli iz brojnih krajeva Hrvatske. Najviše čarterima i letovima iz Budimpešte i Beča. Neki su, naime, samo nastavili putovanje iz Beča gdje smo igrali drugi krug, a bilo je i onih koji su pogledali četvrtfinalni susret vaterpolista na EP-u, a potom krenuli iz Budimpešte za Stockholm. Na tribinama je bilo i brojnih iz svijeta rukometa, ali i politike, i kako to već volimo reći - javnog hrvatskog života. Zanimljivo, u Stockholmu se pojavio Ivo Duvnjak. Otac našeg kapetana inače nevoljko nazoči uživo ovakvim susretima. Više preferira gledanje utakmice sam pred televizorom.

- Eto, uspjeli su me nagovoriti da dođem - skromno je rekao profesor tjelesnog iz Đakova, i sam rukometni trener.

Ponovno je stigao i predsjednik NEXE-a Josip Ergović. U društvu bivšeg igrača i sada tehnika i, dakako, svjetskog i olimpijskog prvaka Vedrana Zrnića. Pridružio im se i Goran Šprem. Bilo je tu još bivših. Poput bivšeg ministra financija Ivana Šukera koji je bio u društvu Tomislava Madžara, savjetnika predsjednice Republike. Da, onaj što je držao ceker! Brojni Hrvati iz Stockholma i cijele Švedske također su stigli na utakmicu. Među njima bio je i Ivan Zidar. Osječki MMA borac, koji gradi međunarodnu karijeru već nekoliko godina, a živi i radi u Stockholmu.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

Najčitanije iz rubrike