Sport
HRVATSKI TENISAČ U OSMINI FINALA AUSTRALIAN OPENA

Čiliću maraton od 4 sata i 13 minuta
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
Marin Čilić izborio je mjesto u osmini finala Australian Opena. Hrvatski tenisač na trećoj prepreci prvog Grand Slama sezone odigrao je maraton protiv devetog nositelja Španjolca Roberta Bautista Aguta, ali poslije četiri sata i 13 minuta igre, našao je put do pobjede od 6:7, 6:4, 6:0, 5:7, 6:3.

Nakon izjednačene igre prvi set otišao je na stranu Španjolca, a potom je krenuo preokret Čilića. U drugoj dionici Čilić je jednom napravio break, što je bilo dovoljno za 1:1, a potom je projurio trećim setom ostavivši suparnika bez gema. Nakon nule Agut se sjajno vratio i u završnici dobio četvrti set, da bi Čilić odmah na početku odlučujuće dionice napravio break za 2:0. Do kraja seta još jednom je uzeo suparniku servis i otišao u osminu finala.

- Ovo mi je bio jedan od možda i najtežih mečeva koje sam odigrao, Roberto je držao visoku razinu igre od početka do kraja meča. Bilo mi je teško i fizički i psihički održati tu razinu kroz više sati. Zato sam jako zadovoljan i ponosan na ovu pobjedu. Mnogo mi znači dobiti ovakav meč protiv igrača koji je u sjajnoj formi i igra izvrsno. Mislim da sam zaslužio svaki poen koji sam danas osvojio, a posebno dobro igrao sam u najvažnijim trenucima. Inače, treći set je možda i najbolji set moje karijere, osjećao sam se kao da sam u zoni i da me ide na svakom poenu - komentirao je Čilić, kojega u osmini finala u Melbourne Parku čeka Kanađanin Miloš Raonić. I. Li.
Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike