Osijek
SUMNJA U NEZAKONITE RADNJE

Kaznena prijava Ivana Vrkića protiv Dražena Slunjskog
Objavljeno 25. siječnja, 2020.
Sve je počelo kada je pročelnik Kučan prijavio Slunjskog Vrkiću zbog sumnjive uporabne dozvole

Gradonačelnik Ivan Vrkić podnio je krajem prošle godine kaznenu prijavu protiv svog pročelnika Dražena Slunjskog, koji predvodi Upravni odjel za urbanizam, i to zbog navodno protupravno izdane uporabne dozvole.


Ovu informaciju potvrdio nam je i sam Grad Osijek, koji u svom priopćenju navodi sljedeće: "Grad Osijek podnio je kaznenu prijavu, ali nije ovlašten komentirati moguće izvide i postupanja Općinskog državnog odvjetništva po spomenutoj kaznenoj prijavi kao ni njezin sadržaj. Upućujemo da se dodatne informacije zatraže u Općinskom državnom odvjetništvu".


Kako su izvidne radnje u tijeku službenog komentara trenutačno nema ni u Općinskom državnom odvjetništvu, gdje su nam neslužbeno ipak potvrdili da se trenutačno prikuplja dokumentacija i provode izvidi kako bi se vidjelo ima li elemenata za podizanje optužnice.


A o čemu je zapravo riječ? Naime, kako neslužbeno doznajemo, sumnja se da je pročelnik Dražen Slunjski, kako bi navodno vratio uslugu jednom osječkom poduzetniku, izdao uporabnu dozvolu za česticu koja se nalazi na području Industrijske četvrti, a za koju to zapravo nije mogao bez da je prethodno prepravljao dokumentaciju. U skladu sa zakonima Republike Hrvatske građevina sagrađena do 15. veljače 1968. godine smatra se izgrađenom na temelju pravomoćne građevinske dozvole, a vrijeme gradnje takve građevine utvrđuje se uporabnom dozvolom za građevinu sagrađenu do 15. veljače 1968. godine koju prema zahtjevu stranke izdaje tijelo graditeljstva. No, građevina za koju je zatražena takva uporabna dozvola u ovom slučaju najvjerojatnije nije u ovakvom obliku (dvorana za svatove nap.a.), bila sagrađena prije 1968., pa za nju nije niti mogla biti izdana uporabna dozvola ovog tipa.
Kako bi se ipak izdala ovakva uporabna dozvola netko je, navodno u Upravnom odjelu za urbanizam, prepravio datume. Takva dokumentacija, nakon što je na nju stavljen potpis Dražena Slunjskog, otišla je na potpisivanje u Upravni odjel za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose, gdje su shvatili da je riječ o - nezakonitoj radnji. Ne želeći pristati na ovakave nezakonitosti pročelnik Upravnog odjela Hrvoje Kučan sve je prijavio gradonačelniku Ivanu Vrkiću i savjetovao da se protiv pročelnika Slunjskog podnese kaznena prijava, što je Vrkić uime Grada i učinio. Sam je pročelnik Dražen Slunjski po ovom događanju otišao na bolovanje, a pročelnik Hrvoje Kučan nije želio komentirati događanja u Kuhačevoj 9.


Nefreteta Z. Eberhard
Slunjski u Grad došao 2013. iz Pošte
Gradonačelnik Ivan Vrkić još je u listopadu 2013. raspisao natječaj za Pročelnika Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, a u javnost je vrlo brzo procurila informacija, i prije raspisanog natječaja, da će na mjesto koje je do tada držao Krunoslav Plećaš doći Dražen Slunjski. Ovaj magistar, inženjer građevinarstva, inače je pročelnik iz kvote HNS-a, a do dolaska u gradsku upravu radio je u Hrvatskoj pošti 15-ak godina na poslovima građevine, nadzora i projekata. Inače, u Upravnom odjelu za urbanizam obavljaju se poslovi izdavanja akta vezanih uz provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Osijeka (točnije izdavanje građevinskih, uporabnih i lokacijskih dozvola i ostali akata sukladno Zakonu.
Možda ste propustili...

NAJPOŽELJNIJI STUDIJI OVE JESENI

Brucoši navalili na Ekonomski fakultet

U POVODU 1. MEĐUNARODNOG DANA SVIJESTI O GUBICIMA I BACANJU HRANE

Poražavajuci podaci: Čak 53 posto hrane bacaju kućanstva u urbanim područjima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana