Regija
U ILOKU I VUKOVARU

Otvorena savjetovališta za potporu pri dojenju
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
ILOK/VUKOVAR


U organizaciji Doma zdravlja Vukovar, Patronažne službe, otvoreno je Savjetovalište za dojenje u prostorijama Doma zdravlja u Iloku. Savjetovalište za dojenje otvoreno je i u Vukovaru. Cilj im je ponajprije pripremiti trudnice, pružiti potporu rodiljama pri dojenju, a posebice potaknuti ih na što duže dojenje u prvih šest mjeseci djetetova života.


- U Vukovarsko-srijemskoj županiji na području sva tri doma zdravlja i do sada smo imali grupe za potporu dojenja te pomoć trudnicama i partnerima u trudnoći, ali otvaranjem savjetovališta sve je to dignuto na višu razinu kroz edukaciju patronažnih sestara koje će dobiti ovlaštene certifikate, uključivanje drugih profila zdravstvenih djelatnika te mogućnošću savjetovanja preko dežurnih telefona. Županija podržava ovaj projekt u iznosu od 20.000 kuna godišnje - istaknuo je županijskog Upravnog odjela za zdravstvo David Vlajčić.
Potporu Savjetovalištu daje i Grad Vukovar, a kako je istaknula Ahnetka Stjepanović, glavna sestra Doma zdravlja Vukovar, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, u okviru Savjetovališta bit će organizirani trudnički tečajevi i predavanja, individualna i grupna savjetovanja te grupa za potporu dojenja. Savjetovalište u Vukovaru bit će otvoreno svaki četvrtak od 11 do 13 sati, a dežurne patronažne sestre za sva pitanja bit će dostupne na broj mobitela 098/391-370 i 091/602-56-88 svakoga dana od 15 do 20 sati. Svi tečajevi i savjetovanja su besplatni. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana