Novosti
BUTKOVIĆEV ODGOVOR NA KRITIKE IZ SDP-A

U Slavoniju se ulažu milijarde
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
HDZ je u petak odbacio SDP-ove prozivke za prometnu izoliranost Slavonije, istaknuvši da su Hrvatske ceste u zadnje četiri godine u Slavoniju uložile približno milijardu kuna, pri čemu su naveli projekte koje su tamo pokrenuli, ili ih tek pokreću.


"Prometna izoliranost i politikanstvo Hajdukovića i SDP-a ne stoji", rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na konferenciji za novinare Kluba zastupnika HDZ-a, nakon što je zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković upozorio na prometnu izoliranost Slavonije. Butković je upitao Hajdukovića koje je projekte u Slavoniji pokrenula SDP-ova vlada te naveo da se danas u prometnu infrastrukturu ulaže više od 20 milijardi kuna. Kaže da su u zadnje četiri godine Hrvatske ceste u Slavoniji uložile približno milijardu kuna, otvorila se obilaznica kod Vinkovaca, Petrijevaca, gradi se most na Savi kod Svilaja te je započeta gradnja mosta kod Nove Gradiške. Raspisan je natječaj za 5C koridor za nastavak gradnje autoceste ukupne vrijednosti oko 700 milijuna kuna, potpisan je ugovor i gradi se pruga Vinkovci - Vukovar, u vrijednosti 70 milijuna eura, potpisuje se ugovor o gradnji i obnovi pruge Virovitica - Pitomača ukupne vrijednosti 200 milijuna kuna, što se financira uz pomoć Svjetske banke, nabrojio je Butković. Osim toga, ulaže se 1,5 milijardi eura u Hrvatske željeznice.


Butković se osvrnuo i na Hajdukovićevu tvrdnju da početkom ljetnog reda letenja iz Zračne luke Osijek neće letjeti ni jedan domaći let, jer Vlada nije raspisala natječaj za program pomaganja zračnih linija i zračnih luka javnim novcem (PSO).


"Službe ministarstva provjeravaju sve odluke koje su se donosile unutar zračne luke, i ako bilo što bude nezakonito, reagirat ćemo kao što smo i dosad. Nikakav pad prometa ne prijeti Zračnoj luci Osijek. Sve zračne luke u Hrvatskoj bilježe dvoznamenkasti rast u zadnje dvije godine", tvrdi ministar.


Šef HDZ-ovog saborskog kluba zastupnika Branko Bačić prozvao je SDP-ovu Vladu zbog regionalizacije Hrvatske, odnosno NUTS regija, zbog kojih Slavonija prima dvostruko manje poticaja.
"Vlakom do Slavonije u najboljim uvjetima treba četiri i pol sata, busom treba najmanje pet sati i prije ćete stići iz bilo koje destinacije u Europi u Zagreb, nego iz Zagreba u Osijek. Sada još početkom ljetnog reda letenja iz Osijeka neće biti ni jednog domaćeg leta", kazao je Hajduković ranije na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, prozvavši ministra Butkovića za nebrigu. H
Butković: Prometna izoliranost i politikanstvo Hajdukovića i SDP-a ne stoji
20

milijardi kuna, prema tvrdnjama ministra prometa, ulaže se sada u prometnu infrastrukturu
Možda ste propustili...

MINISTARSTVO FINANCIJA POKREĆE JAVNU RASPRAVU O TRIMA UREDBAMA

Cigarete skuplje dvije kune, kladionice najmanje 500 metara udaljene od škola

KRIVOTVORENJE NIJE LAKO, ALI LAKŠE JE AKO POSTOJI "VEZA"...

Tragovi krivotvorenih putovnica često vode do policijskih postaja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana