Kultura
10 NOVIH MURALA U DVIJE GODINE

Za "VukovART - luka umjetnosti" 1,5 mil. kn
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
VUKOVAR


Projekt VukovART – luka umjetnosti sljedeća će 24 mjeseca biti financiran sredstvima u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednost 1.495.311,50 kuna, predstavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo zbog još jedne uspješne priče u kojoj, u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar, Grad povlači znatna sredstva iz proračuna Europske unije.


- VukovArt je projekt preko kojeg smo Vukovar pretvorili u jednu od svjetskih top-destinacija glede street arta, a ovim smo europskim projektom dobili jamstvo da ćemo u sljedeća 24 mjeseca dobiti još deset novih umjetničkih djela vrhunskih svjetskih umjetnika, i to ovaj put preko proračuna EU-a, što na bazi od godine dana proračunu Grada izravno štedi 500.000 kuna, koliko smo do sada ulagali u ovaj projekt - rekao je Penava.

Direktorica Razvojne agencija Vukovar Vedrana Žilić navela je kako je na natječaj prijavljeno ukupno 11 projekata, od čega je Agencija pripremila čak sedam. Siniša Mitrović, djelatnik upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo, istaknuo je kako projekt ima nekoliko segmenata, među ostalim, osim slikanja 10 novih murala u sljedeće dvije godine, i ART corner, gdje se umjetnici mogu predstaviti, kao i projekt ‘‘Kredica‘‘, u koju su uključena sva vrtićka djeca.

Mario Kokaj
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike