Sport
VIŠE NOVCA

Rekordna 224 milijuna kuna za sport
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak donio je Odluku o financiranju programa javnih potreba u sportu za pet krovnih športskih udruženja kojom se za njihove programe raspodjeljuje ukupno 224 milijuna kuna, što je u odnosu na 2019. godinu povećanje za 17,2 %, a u odnosu na olimpijsku 2016. godinu povećanje iznosi čak 49,2 posto.

Hrvatskom olimpijskom odboru dodijeljeno je 176 milijuna kuna, Hrvatskom paraolimpijskom odboru 20 milijuna kuna, Hrvatskom sportskom savezu gluhih 3.5 milijuna kuna, Hrvatskom školskom sportskom savezu 20 milijuna kuna, i Hrvatskom akademskom sportskom savezu 4.4 milijuna kuna.

- Povećanjem iznosa proračunskih sredstava namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u športu na državnoj razini koje provode krovna športska udruženja, Središnji državni ured za šport nastavlja pozitivan trend povećavanja proračunskih sredstava, a u cilju stvaranja što boljih uvjeta za razvoj športa kao djelatnosti od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku - kazao je državni tajnik Tomislav Družak te na tu temu još dodao:

- Sretni smo što smo i u ovoj godini nastavili trend povećanja izdvajanja za šport. Svjesni smo i da se uvijek može i bolje i više, i sigurno ćemo raditi da se rast u budućnosti i nastavi, ali ujedno smo zadovoljni svim dosadašnjim iskoracima koji su uistinu veliki. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike