Regija
JOSIP MILETIĆ, GRADONAČELNIK NAŠICA:

I dalje će se ulagati u sakralne objekte
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
NAŠICE - Gradonačelnik Josip Miletić održao je prijam za predstavnike vjerskih zajednica iz Našica i okolice. Na njemu su bili iz župe sv. Antuna Padovanskog fra Zoran Bibić, fra Marijan Vidović, fra Stjepan Hrkač, fra Mario Moher, fra Franjo Tomašević, đakon fra Ivica Janjić, vojni kapelan don Antonio Mikulić, iz župe Gospe Fatimske župnik Patrik Alatić, iz župe sv. Marka Evanđelista iz Markovca Našičkog župnik Nikola Legec te predstavnici Evanđeoske pentakostne crkve u Našicama pastor Zdravko Kleščik i njegova kćerka Marta. Zajedno su se osvrnuli na rad u protekloj 2019. godini te iznijeli prijedloge za suradnju u tekućoj godini. Prošle je godine uloženo pola milijuna kuna u obnovu fasade kapelice Uzašašća Gospodinova, dok su na župnoj crkvi otkriveni stari gotički prozori, a na redu je obnova samostana. U Markovcu je obnovljena stara markovačka kapelica u povodu 140. godišnjice dolaska Slovaka u mjesto, za što je Grad izdvojio 50.000 kuna.

- Posebno mi je drago osvrnuti se na suradnju u prethodnom razdoblju koja je bila izvrsna, pa moram napomenuti da je Grad dosta financijski pomogao u župi Markovac, a ove ćemo godine sredstva usmjeriti prema Velimirovcu, jer oni proslavljaju obljetnicu svoje župe. Ono što je važno jest to da naše vjerske zajednice brinu o našem duhovnom životu te da nas preporučuju u svojim molitvama - rekao je gradonačelnik Miletić.

- Ono što nas ipak raduje, što u ovim teškim vremenima vodimo brigu o našim materijalnim dobrima, pa gradonačelniku i svim njegovim suradnicima zahvaljujem na kontinuiranoj potpori – zahvalio je gradonačelniku u ime franjevaca fra Zoran Bibić.

Okupljenima se obratio i pastor Zdravko Kleščik napomenuvši da podržava gradonačelnika u svemu što čini za grad i građane te svim okupljenima poželio sve najbolje u ovoj godini. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana